BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  GÜNCEL

Osman Pamukoğluna kritik soru

Osman Pamukoğlu'nun partisi HEPAR doğu bölgelerinde ne yapacak? Emekli paşaya bu yönde ilginç bir soru yöneltildi.

Abone ol

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, parti olarak Dicle'nin doğusunda örgütlenmediklerini söyledi. O bölgenin devletin sorunu olduğunu savunan Pamukoğlu, "Orası dağlarıyla, kentleriyle bir toparlanması lazım. Ondan sonra sıra seçime gelir. Bu safhada orada yapılacak her şey yapaydır" dedi.

EŞKİYANIN PARTİSİ ANARŞİ YAPIYOR

Partisinin bir dizi programına katılmak amacıyla Bursa'da bulunan Pamukoğlu, Büyük Yıldız Otel'de basın toplantısı düzenledi. Parti olarak örgütlenmelerini sürdürdüklerini belirten Pamukoğlu, bir soru üzerine Dicle'nin doğusunda örgütlenmediklerini kaydetti. O bölgede particilik yapılamayacağını ileri süren Pamukoğlu, bölgenin dağlarında eşkiya yaşadığını aktardı.

ORADA GERÇEK MANADA SEÇİM OLMAZ

Pamukoğlu, şöyle konuştu: "Eşkiyanın partisi oralarda her gün anarşi yaptığı sürece o halk kime oy vereceği konusunda karar veremez. Orası korkuyla yaşanan bir yer. Orada demokratlık olmaz, orada anladığınız manada seçim olmaz. Orada insan düşündüğü gibi karar veremez. Orası devletin meselesi. Alt üst olmuş bir bölge. Sandıklar kurulabilir, seçim yapılabilir ama gerçek anlamda demokratça bir seçim yapılacağı anlamına gelmez. O nedenle şekil olsun diye örgütlenmenizin anlamı yok. Orası dağlarıyla, kentleriyle bir toparlanması lazım. Ondan sonra sıra seçime gelir. Bu safhada orada yapılacak her şey yapaydır."

TRT 6'YA ELEŞTİRİ

TRT 6'yı (Şeş) da eleştiren Pamukoğlu, devletin kendi kurumu üzerinden etnik bölücülük yapan bir topluma televizyon açmasının devletin eritilmesi anlamına geldiğini iddia etti. Pamukoğlu, bu tür kanalların sayısının artabileceğine dikkat çekerek, bunun bölünmeyi hızlandıracağını savundu.

Pamukoğlu, bir soru üzerine, Ergenekon soruşturması ile ilgili de şunları dile getirdi: "Ergenekon davasını açmak bu hükümetin kendi inisiyatifiyle olacak bir şey değildir. Bu da talimatla yapılmıştır. Ama işlemlerde ve uygulamalarda sapla saman birbirine karışmıştır. Artık Ergenekon şu muydu, bu muydu demenin anlamı yok. Artık tamamen yargıdadır ve 15 gündür de tahliyeleri izliyorsunuz. Peki Ergenekon bütün davalar sonuçlandığında biter mi, bitmez. Bunu bu ülke asgari 10 sene konuşur."