BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

Baykal Erdoğanı düelloya çağırdı

CHP Lideri Baykal bugün Adana'daydı... Erdoğan'ı 'korkaklıkla' suçladı. Mitingden Erdoğan'a seslendi ve düello daveti yaptı.

Abone ol

CHP lideri Baykal bugün Adana'da düzenlenen mitingde, Başbakan Erdoğan'ı "düelloya" çağırdı. Baykal, Erdoğan'a "Söyleyeceklerini yüzüme gel söyle. Neden kaçıyorsun?" dedi ve ekledi: Gel şu tarafsız medyayı aramıza alalım, üçümüz tartışalım...

Konuşmasında bu seçimin yerel seçimin ötesine geçtiğini belirterek, "Türkiye'de resmi himaye altında büyük yolsuzluk var. Bu seçim belediye seçimi değil, Deniz Feneri seçimi" diyen Baykal, işsizlik ve ekonomik sıkıntıların yarattığı sorunlar üzerinde geniş şekilde dururken "Borç ve işsizlik patladı" diye konuştu.

Baykal'ın konuşmasından satırbaşları;

"Haydi gel Başbakan, şu tarafsız medyayı da aramıza alalım, üçümüz tartışalım ne dersin? Herşeyi konuşalım. Millet bunu dinler, kararını verir. Kim doğruyu söyler anlar. Haydi gel, yandaşlarını da al. Söyleyeceklerini yüzüme söyle, bende senin yüzüne söyleyeyim. Niye kaçıyorsun. Gazetecileri çağıralım herşeye cevap verelim. Niye gelmiyorsun?

Dünyanın her yerinde demokrasi böyle işler. İlgi tek taraflı şartlam değil, bağırma çağırma değil. Her iki görüşünde ortaya sunulması. Demokrasi kaçağı bu Başbakan. Medyayı ağır para cezalarıyla sustururak halka hizmet edilmez. Kaçmayacaksın. Çıkacaksın televizyona tartışabileceksin. Korkuyorsun.

Benimle bir arada olmaktan korkuyor. İşine gelmeyen haber yapıldı diye, cezalar uyguluyor. Onun korktuğu sorular bende. Onları ben sorucağım. Ama çıkmıyor karşıma.

Orada burada palavra. Meydanı çok boş bıraktık. Bunlara çok fırsat verdiniz. Ona mı destek olacaksın, yoksa Atatürk'ün kurduğu devletine mi?

Bu seçimde yeni arkadaşlarımızla yola çıkıyoruz ve sizlerden destek bekliyoruz."

HALİNİZDEN MEMNUN MUSUNUZ?

Seçmenlere, "Allah aşkına halinizden memnun musunuz?" diye soran Baykal "Namerde muhtaç olmadan namuslu bir hayat sürdürmeyi siz hak etmiyor musunuz?" diye ekledikten sonra şöyle dedi: 

"Türkiye buraya nasıl geldi? Türkiye buraya gelirken bu işin buraya varacağını söyleyen yok muydu ? Artık büyüyen Türkiye bitmiş. Kalkınan Türkiye bitmiş. Küçülen Türkiye dönemi gelmiş. Yeni fabrika açılan Türkiye dönemi bitmiş, kapanan fabrika dönemi gelmiş. İstihdam sağlayan Türkiye dönemi bitmiş, işten çıkaran Türkiye dönemi gelmiş. Esnaf Türkiye'nin namuslu insanları, Türkiye'yi sırtında taşıyan insanlar sabah akşam dükkânını açıyor da, sorun ne oluyor. Sermayeden yemeye başladı Türkiye. Hazırı yiyor Türkiye. Devlet, şirketler, aileler, vatandaşlar kişiler hazırı yiyor. 2,5 milyon aile 'Eyvah, ne zaman haciz gelecek?' korkusuyla yatıp, kalkıyor. Millet doğru dürüst uyuyamaz hale geldi. Kâbus görüyor millet. İşini kaybetme, malını kaybetme kâbusu görüyor. "