BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.405,19
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırda gövde gösterisi

DTP'ye açıktan ve sert bir dille eleştirmedi. Miting alanındaki coşku ve kalabalık Erdoğan'ı sevindirdi

Abone ol

AK Parti ile DTP'nin büyük bir yarışına sahne olacak Diyarbakır'da Erdoğan gövde gösterisi yaptı. Erdoğan 1 saat 16 dakikalık konuşmasında birlik beraberlik mesajları verdi.

"Hepimiz bu ülkenin asli unsurlarıyız" diyen Erdoğan "Annelik din, ideoloji ayırt etmez. Biz istiyoruz ki anneler üzülmesin gözyaşı dökmesin" dedi.

Baykal'a yüklenen Erdoğan muhalefetin Sivas'tan bu yana gelemediğini söyledi.

Yeni bir siyasi söylemden kaçındı. Bölgeye yönelik yapılan hizmetlere ağırlık verdi. Gerginlik içeren bir dil kullanmadı.

Erdoğan, üstü kapalı Ergenekon'a ve terör örgütüne açıktan yüklendi. DTP'li belediyeleri sert bir dille eleştirmekten kaçındı.

Önce Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan halkı selamladı. Platformun arkasına geçtiler. İstasyon mitingine gelenler tek tek arandı. Onbinlerce insan meydana akın etti.

Adaylar, bakanlar ve miletvekilleri mitinge katılanlara tek tek tanıtıldı. Tanıtılan isimler arasında Dengir Mir Mehmet Fırat da vardı.

BAZI ESNAFLAR KEPENK KAPATTI

Erdoğan'ın bu gelişinde gelişinde çöp krizi yaşanmadı. Kentte sokaklar temizdi ve hayat normal akışında devam etti. Esnafın bir bölümü kepenk kapattı, bir bölümü ise açtı.

Erdoğan sahneye çıkınca meydanda büyük bir hareketlilik yaşandı. İşte Erdoğan'ın konuşması:

-Türkiye'li olma ruhu tam da budur. Diyarbakır'ı ihya edecek projelerin açılışı için burdayız. Tek arzumuz insana hizmet etmektir. Ortak arzularımız buluştu. Diyarbakır'ın barış içinde hak ettiği hizmetlere kavuşmasını istiyoruz

KAYIP YILLAR TELAFİ EDİLECEK

-Diyarbakır'a yeni bir hata taze bir huzur iklimi gelecek. O gün geldiğinde kayıp yılları ertelenen talepleri hep birlikte telafi edeceğiz. Demokrasi ve hukuk daha kuşatıcı olacak. Şehircilikte hak ettiği hizmetlere kavuşacak.

-Üç temel hattımız var. Hukuk, hürriyet ve hizmet. Bu ilkelerin takipçisi olacağız. Biz aynı bedenin içindeki ruhun unsurlarıyız. Kendilerini devlet zannedenler bugün yapa yalnız kaldılar. Eserlerimizin konuştuğu siyaset yapıyoruz. Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir, çamur siyaseti değil

[PAGE]

YARDIMLARA DİL UZATIYORLAR

-Ne demek istediğimi anlamak isteyenler Bismil'in Kayacık köyüne baksınlar. Sosyal yardımlara dil uzatıyorlar, fırına ne ihtiyacı var diyorlar.Bir yandan hukuksuzlğun avukatıyız diyorlar neredeyse sosyal devlet ilkesini kaldırmaya çalışıyorlar. Sonra biz sosyal demokrat partiyiz diyorlar.

-Umutlarımız düne göre daha taze. Kardeşlik iklimi milletlerin yüreğini serinletiyor. Hiçbir mesele çözümsüz değil. Diyarbakır seninle gurur duyuyor sloganları atılıyor. Erdoğan da biz sizinle gurur duyuyoruz. cevabını verdi.

-Bugün birbirimizi daha net anlıyoruz. Bizim kitabımızda millete kulak tıkamak yok. Değişim ve gelişim var, reform var. Millete efendilik taslamak değil hizmetkar olmak var.

PKK VE ÇETELER BİRBİRLERİNİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR

-Bugün 1980'li yılların kabusu ve 1990'lı yılların karanlık yılları yok. Çetelerin ve terör şebekelerinin birbirlerinin değirmenine su taşıdıklarını halkımız gördü. Birbirlerini nasıl beslediklerini görüyoruz. Devlet karanlık odalardan arınıyor. Artık karanlık filmi izlemek istiyoruz.

-Demokratik meşruiyyet zemini güçleniyor. Bu millet bu ülke düştüğü yerden doğrulmaya başlamıştır. Biz miletimize güveniyoruz millet de bize güveniyor.

TERÖRÜ REDDEDEN HERKESE KUCAK AÇIYORUZ

-Terörü reddeden herkese değil elimizi kucağımızı açtık açıyoruz. Yunus'un diliyle yaradılanı yaradandan ötürü severiz bakışımız budur. Şiddet ve terör hak ve özgürlüklerinin düşmanıdır. AK Parti binasını taşa tutanlar demokrasiyi bu milletin iradesini taşa tutmuş olmuyorlar mı? Esnafa zorla kepenk kapattıranlar, diğer adayları tehditle baskı altına alanlar, bu milletin tercihlerine haksızlık yapmış olmuyorlar mı?

 -Kimsenin mahsun olmasını istemiyoruz. Türkiye'nin huzurunu bütün mülahazaların üstünde tutuyoruz. Gelin canlar bir olalım diri olalım diyoruz.

-Anlık şeylerden siyaset yapmadım. Ayaküstü siyaseti ben sevmem. Kimseye yolda giderken söz vermedim. Etnik siyaset etnik milliyetçilik yapmadık yapmayacağız. Bölgesel milliyetciliğe de karşıyız. Dinsel milliyetçilik yapmayacağız.

[PAGE]

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ile herkesi kucaklayacağız. Duydum ki Diyarbakır'a kaynak aktarımında kasıtlı bir propaganda yapılıyormuş.

-Aksini kimse iddia edemez. Ben belediye başkanlığından geldim. Hiç bir belediye başkanına bu çileyi çektirmedim. Diyarbakır'da belediyelere 307 trilyon 470 milyar lira gönderildi. Ben resmi rakamlara veriyorum. Kaynakları kim ne yaptı sizler iyi biliyorsunuz.

HEPİMİZ EV SAHİBİYİZ

-Hepimiz bu ülkenin asli unsurlarıyız. Bu ülke bizim, hepimiz ev sahibiyiz. Kimse kimseye misafir muamelesi yapamaz.

-Boşaltılan köylere yeniden hayat getirdik.14 ilde köyü dönüş projesi başlattık. 25 bin haneden 151 bin kişi eskiden yaşadıkları köye geri döndü.

-Terörle mücadeleden doğan zararı karşılamak için yasa çıkardık. 363 bin başvurudan 158 bini sonuçlandı. 818 trilyon ödedik ayrıca 393 trilyonun ödenmesi de kararlaştırıldı.

-Marjinal siyasi örgütler marjinal dile teslim olur. Büyük düşünmeyenler bizi anlayamazlar. Ağaca bakarlar ama ormanı görmezler.

-Onlar daima küçük olsun benim olsun derler. Onlar milletin talepleri karşısında kördürler, çözüm sunmaz, düğüm atarlar. Sizden oy istemeye bile yüzleri tutmaz.

SİVAS'TAN BU TARAFA GELEMİYORLAR

-Sayın Baykal, Erdoğan Diyarbakır'a niye gidiyor diyor. Ardından da başbakanı güvenlik güçleri koruyor diyor.  Sizde gelin aynı tedbiri sizin için alırlar.

-Hedep saptırmanın anlamı yok. Ne yazık ki Sivas'tan bu tarafa gelmiyorlar ki. İstanbul'un kaderi ile Diyarbakır'ın kaderi birdir. Terör örgütleri ve çeteler milletin başına çorap ördü. Acıların yaşandığı mekanlar tarihe karıştı.

[PAGE]

ANNELER ÜZÜLMESİN

-Annelik din, ideoloji ayırt etmez. Biz istiyoruz ki anneler üzülmesin gözyaşı dökmesin. Küçücük yavrular istismar edilmesin. Bu acılara son verilsin.

KÜRTÇE SÖYLEDİ

-Bakınız TRT Şeş Xer Be dedik, TRT Şeş hayırlı olsun dedik. Devlet yara mı aldı? Birileri neden hayırlı olsun demedi? Muhalefet tebrik etmedi. Milletin mutluluğuna ortak olamadı.

Erdoğan konuşmasına ezan okunduğu için ara verdi.

-Baykal'ın avukatlık ruhsatı millet eliyle iptal olacaktır. Küçük olsun benim olsun diyenler büyük ülkede siyaset yapamaz. Kimse bu milletin oyunu çantada keklik görmesin. 5 yılda 27 katrilyon harcayacağız. Belediyecilik bizim işimiz.

-Diyarbakır kalitesiz bir belediyeciliğe mahkum değildir. 2003'te 161 köyde içme suyu varken,  1562 köye su getirdik. Diyarbakır'a İzmir gibi hava sağlık helikopteri verdik. Dicle Vadisi'ni mesire yerine çevirmek istiyoruz. Diyarbakır'ı modern hizmetlere kavuşturmak istiyoruz. Bunlar ideoloji ile olmaz.

6 YILDA NELER YAPILDI?

-6 yılda okullara 9 bin 513 bilgisayar gönderdik. Dicle Üniversitesi'de fakülte açtık. Anneler bu işi iyi bilir. Kitaplar sıraların üzerinde bulunur.

-Öğrencinin zengini fakiri olmaz dedik. Annelere ilköğretimde okuyan için erkek evladı için ayda 20 milyon kız evladı için 25 milyon, ortaöğretimde erkek evladı için 35 milyon kız evladına için 45 milyon verdik.

-530 yataklı bölge eğitim ve araştırma hastanesini 3 yılda yaptık ve sağlık için üs haline getirdik. Bismil Adalet Sarayı'nı hazır hale getirdik. 79 yılda 44 km yol yapılmışken 6 yılda 207 km duble yol  yaptık. 4 bin 6 konutun anahtar teslimini yapıyoruz bugün.

KÖMÜR YARDIMLARI SÜRECEK

Kömür yardımlarımız devam ediyor edecek. ne derlerse desinler edecek. Diyarbakır’da tarımı çiftçileri ihmal etmedik. Sadece Diyarbakır’a 1 katrilyon destek verdik. Pazartesi günü gübre ve mazot desteğiyle ilgili 1 katrilyon hesaplara giriyor

-İşveren niye gelemiyor? Gelemiyorsa başımızı iki elimizin arazına alacağız. İşveren güven ister, istikrar ister. Oyumuzu güvene mi yoksa güveni tehdit edene mi vereceğiz?

-Diyarbakır için durmak yok yola devam hizmete devam diyeceksiniz. (Yanına Büyükeşin adayı Kutbettin Arzu'yu yanına çağırdı) Boyunun küçük olduğunu bakmayın atom karıncadır.

-İnanıyorum ki sizin hakkaniyet duygularımızı temsil edecek. Gelin ülkemizi dünyanın zirvelerine taşıyalım. Gün birlik günüdür beraberlik günüdür. Karar sizin bu ülke hepimizin. Sen Türkiye'sin. Sen Diyarbakırsın. İşimiz hizmet her şey Türkiye için.

ERDOĞAN "BERABER ISLANDIK YAĞAN YAĞMURDA" ADLI ŞARKISINI HALKA SÖYLETTİ. VİDEO HABERİN DEVAMINDA 

[PAGE]