BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.389,75
HABER /  GÜNCEL

Kar nedeniyle yollar kapandı

Edirne'nin Lalapaşa İlçesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bulgaristan'a geçişi sağlayan Hamzabeyli Sınır Kapısı ulaşıma kapandı.

Abone ol

Edirne’nin Lalapaşa İlçesi’nde ve Bulgaristan’ın Lesova kentinde dün gece etkili olan yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a otomobil ve TIR geçişleri durduruldu. Yolun kapanması nedeniyle Hamzebeyli Sınır Kapısı yolunda 5, Bulgaristan tarafında ise yaklaşık 20 kilometrelik TIR ve küçük araç kuyruğu oluştu. Kapıkule'de ise ulaşım normal yapılıyor.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne’de özellikle Lalapaşa ve Süloğlu İlçeleri’nde gece saatlerinden sabaha kadar yağan kar ve tipi nedeniyle yolda biriken kar sonrası çok sayıda TIR ve küçük araç yolda kaldı. Araçların içinde mahsur kalan ve kar nedeniyle yollarına devam edemeyen sürücüler, çevrede bulunan dinlenme tesislerine sığındı. Bazıları ise araçlarını çalıştırarak içinde bekledi. Karayoları ekipleri ise sabaha kadar aralıksız kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Bulgaristan’ın Lesova kentin de durum Türkiye’den farksız. Yolda biriken kar nedeniyle Türkiye’ye geçişi sağlayan Lesova Sınır Kapısı yolu tamamen ulaşıma kapandı ve yaklaşık 20 kilometrelik TIR ve küçük araç kuyruğu oluştu. Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise iki ülkede etkili olan kar nedeniyle 5 kilometrelik kuyruk oluştu.

Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü yetkilileri, kar yağışı ve tipi nedeniyle TIR’ların yollarına devam edemediğini belirterek, “Gece kar yağışı ve tipi etkili oldu. Bu nedenle TIR sürücüleri yollarına devam edemedi. Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrası yol ulaşıma açıldı. Ancak Bulgaristan tarafında halen etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle her iki ülkeye giriş ve çıkış yapılamıyor” dedi.
Kırklareli’nin merkeze bağlı Dereköy'de etkili olan kar yağışı da hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı Dereköy’de karayolları ekipleri, Bulgaristan’a geçişi sağlayan Dereköy Sınır Kapısı’nın ulaşıma kapanmaması için aralıksız kar kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor. Zincirsiz ise araçların geçişine izin verilmiyor.

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde ise kar kalındığı yarım metreyi buldu. İlçenin Kırklareli merkezi ile İğneada ile 14 köyün yolu kapandı.