BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.433,96
HABER /  GÜNCEL

Osman Kavala tutuklandı! Kimdir bu 'Kızıl Soros'?

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan "Kızıl Soros" lakaplı Osman Kavala, "Anayasayı ihlal" ve "Darbeye Teşebbüs" suçlarından tutuklandı. Peki Osman Kavala kimdir? Hakkındaki suçlamalar neydi?

Abone ol

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 'Kızıl Soros' lakaplı işadamı Osman Kavala, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe sabaha karşı tutuklandı.

Kavala dün gece biten polis sorgusunun ardından ardından Adliye'ye sevkedildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yılmaz’ın yürüttüğü soruşturmada ifade veren Kavala’nın gözaltı süresi bugün doluyordu. Kavala ifadesinin alınmasının ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedildi. 

Hakimlik, Osman Kavala'yı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından tutuklayarak cezaevine gönderdi.

'LONDRA ŞEYTANI'NA EN YAKIN TÜRK: KIZIL SOROS 

İşte 'Kızıl Soros' Osman Kavala'ya yapılan suçlamalar

 "Londra Şeytanı" olarak bilinen dünyanın en büyük finans spekülatörlerinden George Soros'a Türkiye'deki en yakın isim olarak bilinen Osman Kavala, TESEV ve Açık Toplum Enstitüsü'nde de yöneticiydi. 

Türkiye'deki bazı kesimlerce "Kızıl Milyarder" ve "Kızıl Soros" olarak anılan Kavala'nın Gaziantep’te Alman Goethe Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından döndüğü sırada uçaktan indikten sonra gözaltına alınmıştı.

ABD KONSOLOSLUK ÇALIŞANI METİN TOPUZ'LA AYNI SUÇTAN

İstanbul Başsavcılığı, Gezi ve 17-25 Aralık kumpasları ile 15 Temmuz darbe girişiminde talimatları kimlerin verdiğini soruşturuyordu. Osman Kavala'nın, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve ABD ile vize krizine neden olan ABD konsolosluk görevlisi Metin Topuz ile aynı soruşturmada şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Osman Kavala ve Metin Topuz aynı dosyanın şüphelisi

Erdoğan, Osman Kavala için ne dedi? Gezi'nin organizatörü mü?