BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

ABD'de saldırı şoku! Saldırgan bakın aslen nereli çıktı?

ABD'nin New York şehrindeki terör saldırısından son dakika haberler var. New York Belediye Başkanı olayda 8 kişinin öldüğünü ve 12 kişinin yaralandığını bildirdi. Gözaltına alınan saldırganın 29 yaşında saldırgan ise bakın aslen nereli çıktı?

Abone ol

ABD'nin New York şehrinin Manhattan semtinde bir sürücü, kamyonetini bisikletlilerin üzerine sürdü. Çok sayıda kişiyi ezen sürücü daha sonra aracından inip insanlara ateş açtı. New York Belediye Başkanı olayda 8 kişinin öldüğünü ve 12 kişinin de yaralandığını duyurdu. 29 yaşında bir erkek saldırganın bacağından vurularak gözaltına alındığını öğrenildi.

SALDIRGAN ÖZBEK ASILLI ÇIKTI
New York'ta kamyonetini bisiklet yolunda insanların üzerine sürerek 8 kişinin ölümüne neden olan 29 yaşındaki saldırganın, Özbek asıllı Sayfullo Habibullaevic Saipov olduğu belirtildi.

ABD'lilerin Cadılar Bayramı kutladığı saatlerde, New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında terör saldırısı gerçekleştirildi. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, saldırıda 8 kişinin öldüğünü ve 12 kişinin yaralandığını duyurdu.

ABD saldırısından şoke eden kareler! Kamyonetle daldı ve... ABD saldırısından şoke eden kareler! Kamyonetle daldı ve... ABD saldırısından şoke eden kareler! Kamyonetle daldı ve... ABD saldırısından şoke eden kareler! Kamyonetle daldı ve... HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Blasio, saldırının terörle bağlantılı olduğunu ve konu hakkında ABD başkanı Donald Trump'a bilgi verildiğini aktardı.

New York Valisi Andrew Cuomopolis, olayı 'uzun namlulu silahlarla sivillere yönelik gerçekleştirilen bir terör saldırısı' olarak nitelendirerek, saldırıyı bir kişinin düzenlediğini söyledi. Coumopolis, ABD’de güvenlik önlemlerinin arttırılacağını sözlerine ekledi. Saldırganın kullandığı kamyonetin de kiralık olduğu ortaya çıktı.

ÖNCE EZDİ SONRA TARADI
Görgü tanıkları, New York'un aşağı Manhattan bölgesinde bulunan ünlü liselerinden Stuyvesant Lisesi yakınlarında silah sesleri duyduklarını, bir saldırganın kamyonetiyle okulun yanındaki bisiklet yoluna tersten girdiğini, daha sonra aracından inerek çevreye ateş açtığını söyledi.

New York Daily News'e konuşan 45 yaşındaki Frank Brito, 'iki kamyonun çarpıştığını ve birinden mavi eşofmanlı tıknaz bir adamın inerek, birisini kovaladığını' anlattı. Brito, şahsın 5 ya da 6 el ateş açtığını söyledi.

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından terör saldırısıyla ilgili, "Görünen o ki New York'ta bir başka saldırı çok hasta ve dengesiz birisi tarafından gerçekleştirildi. Emniyet birimleri çok yakından takip ediyor. ABD'DE OLMAZ!" açıklamasını yaptı.