BIST 9.694
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,28
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Hangi ilçe belediye başkanı gidiyor? Ersoy Dede yazdı

Yeni Akit yazarı Ersoy Dede, bugünkü yazısında AK Partili ilçe belediyelerinde istifa sürecinin yakın olduğunu yazdı.

Abone ol

AK Parti değişim ve yenilenme adına bazı il başkanları ve belediye başkanlarını istifa ettirdi. Şimdi sıranın ilçe belediyelerinde olduğu konuşuluyor.

Yeni Akit gazetesi yazarı Ersoy Dede, AK Parti'deki istifa sürecini ve bundan sonra neler olabileceğini kaleme aldı.

FAZLA SÜRMEZ
"(...)Son dönem yapılan 3R uygulamasının apaçık bir 2019 hazırlığı olduğu anlaşılıyor.. Nedir 3R?.. Regülasyon, Revizyon, Rotasyon.. Anlamı şu; Erdoğan işini şansa bırakmak istemiyor.. O halde Ankara Büyükşehir’de, İstanbul’da bile 3R uygulamasına gitmişken, bunu ilçelere yaymayacağını düşünmek rasyonel olmaz.. (Oldu sana 4R) İyi de hangi ilçeler?..
CHP açısından bakacak olursak, İstanbul’dan, 16 Nisan’da ‘sıfır hata’ ile çıktıklarını görüyoruz.. Yani, CHP’li belediyelerin tamamında CHP’nin kampanya öncülüğünü yaptığı ‘hayır’ çıkmış 16 Nisan’da… AK Parti için aynı yorumu yapmak mümkün mü peki?.. AK Partili belediyelerin olduğu bazı ilçelerde referandum kaybedildi.. Esenyurt, Eyüp, Üsküdar, Küçükçekmece… Diyeceksiniz ki, “3R kriteri, salt referandum sonuçları olsaydı Bursa değişmezdi..” doğru.. Demek ki salt referandum sonuçları değil.. Haa, referandum başarısızlığına rağmen yine de bu ilçe belediye başkanları ile ilgili tasarrufta bulunmayabilir AK Parti genel merkezi.. Orada da başka hesaplar yapılmış olabilir.. Fazla sürmez.. Erdoğan; “İlçe belediye başkanları ile ilgili böyle bir şey yok. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez” diyeli henüz iki hafta oldu.. Bu sözü, bir önceki rüzgardan hatırlıyor olmalısınız..

Ersoy Dede'nin yazısının tamamı