BIST 10.219
DOLAR 32,20
EURO 34,71
ALTIN 2.451,75
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan, Osman Kavala için ne dedi? Gezi'nin organizatörü mü?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gözaltında olan 'Kızıl Soros' lakaplı Osman Kavala'nın Gezi olaylarının arkasındaki isim olduğunu belirtip, "Türkiye'nin Soros'unun havası çıktı ortaya" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan "Kızıl Soros" lakaplı Osman Kavala hakkında ilk kez konuştu. 

Osman Kavala için "Türkiye'nin Soros"u diyen Erdoğan, Kavala'nın Gezi Olayları'nın arkasındaki isim olduğunu söyledi.

Erdoğan, Osman Kavala Kavala için şöyle konuştu:

TÜRKİYE'NİN SOROS'UNUN HAVASI ORTAYA ÇIKTI

"Yine bir başka isim, sivil toplumun yüzü diyorlar. Türkiye'nin Soros'unun havası çıktı ortaya. Bağlantıları çıktı ortaya. Ya siz kime neyi yutturuyorsunuz. Taksim olaylarının arkasında bakıyorsunuz aynı kişi. Bakıyorsunuz belli yerlere ciddi manada kaynak aktarımının arkasında bunları görüyorsunuz. Bu milleti içeriden vurmaya çalışanlara karşı dik duracağız. Hesabını da soracağız."

DARBEYE TEŞEBBÜS SUÇUNDAN GÖZALTINDA!

Osman Kavala ve Metin Topuz aynı dosyanın şüphelisi

 İstanbul Başsavcılığı, 17/25 Aralık girişimi için kimlerin talimat verdiğine ilişkin soruşturmaya Gezi ve 15 Temmuz girişimlerini de dahil etmişti. Soruşturma çerçevesinde Osman Kavala geçen hafta gözaltına alınmıştı. Kavala, "Anayasal Düzeni Cebir ve Şiddet Kullanarak Değiştirmeye Teşebbüs Etmek" ve 'Cebir Şiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Kısmen veya Tamamen Engellemeye Teşebbüs' suçlamaları yöneltiliyor.

F-16 uçaklarını modernize eden kişi olarak da tanınan Osman Kavala, HDP'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandığı "Seni Başkan yaptırmayacağız" sloganını üreten kişi olarak da biliniyor.