BIST 10.096
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.410,22
HABER /  GÜNCEL

Suudi Prens üç ülkede toprağı olan bir şehir kuruyor

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır toplaklarınının bir bölümünü de kapsayacağı iddia edilen büyük bir yatırım kenti kuruyor. Kentin kurulması için ilk etabın 2025 yılında tamamlanacağı duyuruldu.

Abone ol

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, prensin 3 ülkeye yayılacak şehrinin ismi Neom olacak. Prensin Neom şehri 26.500 kilometrekarelik alanı kapsayacak.

Prens Selman’ı öne çıkaran en önemli proje ülkenin petrole dayalı ekonomisini çeşitlendirmeyi öngören 2030 Vizyonu olarak biliniyor. Petrole dayalı bir ekonomiden uzaklaşmanın hedefinin çizildiği, özelleştirmeden savunmaya, istihdamdan kadınların çalışma koşullarına ve turizme kadar pek çok alanda reformların yer aldığı projenin altında Bin Selman’ın imzası bulunuyor.

Ürdün ve Mısır'dan Prens Salman'ın açıklamalarının ardından bir yorum gelmedi. Proje için milyar dolar kaynak ayrıldığı ifade edildi. 

Dünya onu merak ediyor! İşte Suudi Arabistan'ın yeni veliahtıDünya onu merak ediyor! İşte Suudi Arabistan'ın yeni veliahtıDünya onu merak ediyor! İşte Suudi Arabistan'ın yeni veliahtıDünya onu merak ediyor! İşte Suudi Arabistan'ın yeni veliahtıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN