BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  POLİTİKA

Osman Baydemir'den skandal sözler

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'den inanılmaz çıkış. Belediyenin önünde sarı kırmızı yeşil bayrak dalgalansa...

Abone ol

BDP'li Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir partisinin gündeme getirdiği Demokratik Özerklik politikasına açıklık getirdi. Özerk Kürdistan parlamentosu kurulmasnı isteyen Baydemir, "... belediye binamızın önünde ay yıldızlı Türk bayrağımızla sarı-kırmızı-yeşil bayrağımız dalgalansa ne olur" dedi.

10. Kültür ve Doğa Festivali kapsamında düzenlenen "Kürt Sorununda Muhataplık konusu ve Demokratik Özerklik" konulu panele katılan Baydemir partisinin Demokratik Özerklik projesini anlattı.

"Demokratik Türkiye bütün etnik kimliklerin, emekçilerin inançların hiç birtanesinin kendisini dışarıda görmediği, baskılanmadığı, kendini özgürce ifade ettiği ve aynı zamanda gelir dağılımında da adeletin sağlandığı demokratik, müreffeh bir Türkiye yaratma projesidir. Peki demokratik müreffeh bir Türkiye nasıl olacak?

ÖZERK KÜRDİSTAN OLACAK

Özerk Doğu Karadeniz olacak Özerk Orta Karadeniz olacak, aynı zamanda Demokratik Türkiye Özerk Kürdistan olacak. Biri çıkıp sen yanlış anlamışsın diyebilir ama ben böyle anladım. Ben böyle yorumluyorum.

TÜRK BAYRAĞI DALGALANMAYA DEVAM EDECEK

Demokratik özerklik projesinde TBMM var olmaya kesinlikle devam edecektir. Asla buna bir itiraz yok TBMM devam edecektir İstiklal Marşı, Türkiye'de okunmaya devam edecektir. Buna hiçbir itiraz yok Türk bayrağı Türkiye’de dalgalanmaya devam edecektir. Buna da hiçbir itirazımız yok ama bununla birlikte her bölgede bölgesel parlemento olacaktır. Bu bölgesel parlamentolardan bir tanesi de Kürdistan Bölgesel Parlamentosu olacaktır.

BELEDİYENİN ÖNÜNDE SARI KIRMIZI YEŞİL BAYRAK

Türk bayrağının yanında Türkiye bayrağının yanında benim dedelerimin, hepinizin dedelerinin de katkısı ile ödemiş olduğu bedelle elde edilen ve şu an asılan bayrağın yanında elbette ki Kürt halkının da yerel renkleri, bayrağı da gökyüzünde olacktır. Belediye binamızın önünde ay yıldızlı Türk bayrağımızla sarı kırmızı yeşil bayrağımız dalgalansa ne olur"