BIST 9.882
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.449,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Küçük çocuk yanarak can verdi

Aksaray'da, seyir halindeki kamyonun alev alması sonucu bir çocuk yanarak hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, Aksaray'ın Eskil ilçesi Bozcamahmut köyündeki tarladan sap balyalarını Sağlık beldesine götüren Bekir Özkara (39) idaresindeki 68 DD 847 plakalı kamyon, motorundaki bir arıza nedeniyle Aksaray merkez Alparslan Türkeş Bulvarından Hürriyet Caddesinde aniden alev aldı.

Alevler kamyonu sararken sürücü Bekir Özkara tali yola girerek araçtan kendini dışarı attı.

Kamyondan İsmail ve Hüseyin Özkara ile işçi Mehmet Bayraktar'da kendini dışarı atarak kurtuldu.

Kamyonda uyuyan amca oğulları Hasan Hüseyin Özkara'nın (12) dışarı çıkamadığını gören Özkara kardeşler kendilerini alevlerin içine attı. Bütün çabalarına rağmen 12 yaşındaki çocuk araç içinde yanarak hayatını kaybetti. Mehmet Bayraktar ile Özkara kardeşler amcaoğullarını kurtarmak isterken yanarak yaralandı. Elleri ve kollarında yanıklar olan İsmail Özkara ve Mehmet Bayraktar olay yerinden ayrılmak istemeyince ambulansta tedavi edildi.

Vücutlarında 1. derece yanıklar oluşan sürücü Bekir Özkara ile kardeşi Hüseyin Özkara ambulansla kaldırıldıkları Aksaray Devlet Hastanesi Abdül Metin Ekecik Acil Servisinde yapılan ilk müdahalenin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
Savcı ve polislerin kamyonda yaptığı inceleme sonrası çocuğun cesedi Aksaray Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.