BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul öldü deyip helva dağıttılar

S.O.S. üyeleri, İstanbul'u Unesco Dünya Mirası Listesi'nden çıkarma noktasına getirmekle suçladıkları yöneticileri uyarmak için eylem yaptı.

Abone ol

S.O.S. örgütü üyeleri, İstanbul'u Unesco Dünya Mirası Listesi'nden çıkarma noktasına getirmekle suçladıkları yöneticileri uyarmak için Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı. Eylemciler, öldü kabul ettikleri İstanbul için helva dağıttı.

UNESCO Dünya Miras Komitesi'nin, Brezilya'da gerçekleştirdiği toplantıda İstanbul'a, Dünya Miras Listesinde kalabilmesi için 1 yıl süre verilmesi üzerine konuya dikkat çekmek isteyen İstanbul S.O.S. üyeleri, Beyoğlu Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

Ellerinde "İstanbul İstanbul olalı böyle zulüm görmedi, UNESCO'nun değil çocuklarımız mirası İstanbul" yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 40 kişilik grup, meydandan geçenlere hazırladıkları el broşürlerini dağıttı. İstanbul'u öldü kabul eden grup, caddeden geçenlere helva ikram etti.
Grup adına açıklama yapan Hande Akarca, UNESCO Dünya Miras Komitesi'nin Brezilya'da gerçekleştirdiği toplantıda yöneticilere İstanbul'un dünya miras listesinde kalabilmesinin gereklerini yerine getirebilmesi için 1 yıl süre verdiğini söyledi.

Yöneticilerin bu süreyi zafer kazanmış gibi görmemeleri gerektiğini söyleyen Akarca, dünya miras komitesi üyeleri tarafından karara bağlanan metinde üzerinde önemle durulması gereken konular olduğunu vurguladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İclal Dinçer ise Haliç Köprüsü projesine UNESCO'nun onay vermediğini ve askılı sistemli bir köprünün Haliç'in siluetini bozacağını savunarak, "UNESCO bunun yerine daha düz ve sade bir köprü yapılmasını istiyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de bununla ilgili bir söz verdi. Verilen bu söz dolayısıyla süre 1 yıl uzatıldı" diye konuştu.