BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.387,64
HABER /  GÜNCEL

Orman yangınlarına 'termos'lu çözüm

Orman yangınları konusundaki tedbirlerini artıran Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, farklı bir proje hayata geçirdi

Abone ol

Yaz sıcaklarının yaklaşması üzerine orman yangınları konusundaki tedbirlerini artıran Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, farklı bir proje hayata geçirdi. Müdürlük, çoban ateşlerinin yangına sebep olmaması için 72 çobana termos dağıttı.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinden termos dağıtımına gösterilen ilgiye dikkat çekti. Bu bölgelerin yüzde 60'ının orman olduğuna anlatan Coşkun, en büyük orman yangınının Orhaneli'nde 5 Nisan 2000'de gerçekleştiğini hatırlattı. Coşkun, "Bunca hazırlığımıza ve imkânımıza rağmen, en önemli olan yangını çıkartmamaktır. Nasıl koruyucu hekimlikte hasta olmadan önce tedbirler alınıyor ise biz de koruyucu ormancılıkla yangına engel olmak istiyoruz." dedi.

36 köyde yapılan bilgilendirme toplantılarından ve okullarda yapılan eğitimlerden söz eden Coşkun, şunları dile getirdi: "Hem ormancılık, hem tarımın, hayvancılığın birlikte olmasını istiyoruz. Hayvancılığı ormana zarar vermeden uygun yerlerde yapalım. Termos dağıtmaktaki amacımız ise ormanda çay pişirmek maksatlı yakılan ateşlerden çıkabilecek yangınları önlemek ve vatandaşlarda duyarlılık oluşturmak. Hayvancılığınızı yapın ama ormana zarar verecek davranışlardan da kaçının. Küçük bir ihmal felaket getirebilir." Orköy kapsamında verilen kredileri hatırlatan Coşkun, ormanın otunun da ete süte dönmesini istediklerini, orman köylüsüne destek olmanın vazifeleri olduğunu vurguladı.

Orhaneli Orman İşletme Müdürü Hakkı Türkoğlu da hayvancılık faaliyetlerinin ormana zarar vermeden yapılmasını istedi. Türkoğlu, ormancılık faaliyetlerinde orman köylüsünün yardımına ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Çobanlara, termosları, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Orhaneli Belediye Başkan Vekili Kadir Mehmet Başay, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Köksal Konak ve Orhaneli İşletme Müdürü Hakkı Türkoğlu tarafından dağıtıldı.