BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Orman yangınında alevler tüm yöreyi sardı! Çökertme'yi 'Deli Memet' denilen rüzgar yaktı

MUĞLA'nın Bodrum ve Milas ilçeleri arasında kalan bölgede bulunan Çökertme yöresindeki alevler rüzgarla birlikte yayıldı. Yöresel tabirle 'Deli Mehmet' adlı rüzgarın yangını büyüttüğü belirtildi.

Abone ol

Orman Genel Müdürü Karacabey, 6 günde Türkiye'nin farklı illerinde çıkan toplam 144 orman yangınının 134'ünün kontrol altına alındığını, 5 ilde devam eden 10 yangın için mücadelelerin sürdüğünü bildirdi. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, yaptığı yazılı açıklamada, tüm yangın ekipleriyle son ateş sönene kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Pek çok noktada aynı anda başlayan ve henüz kontrol altına alınmayan Antalya Manavgat ve Marmaris yangınlarında maalesef can ve mal kayıpları yaşandığını belirten Karacabey, "Antalya'da 2, Muğla'da 5, Adana, Isparta'da ve Denizli'de birer olmak üzere, devam eden 10 orman yangını için toplam 16 su atan, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve 5 bin 200 personelimiz görev yapıyor." bilgisini verdi.

Çökertmeyi 'Deli Mehmet' rüzgarı yaktı 

Milliyet'ten Gökhan Karakaş'ın haberine göre, Çökertme’deki alevlerin söndürülememesinin en büyük nedeni olarak ise birkaç gündür hissedilen denizden esen ‘meltem’in yerini nereden estiği belli olmayan yöresel tabirle ‘Deli Memet’ adlı rüzgâra bırakması gösteriliyor.

Her yönden esen ‘Deli Memet’ rüzgârının yangını karıştırması nedeniyle bütün koy alevlerle kaplandı. Çökertme Koyu’nda 3 uygulama noktası oluşturan jandarma ekipleri ise, sadece söndürme amaçlı araçlar ve su tankerlerinin bölgeye geçişine izin veriyor.

Kıyı şeridindeki tüm turizm tesisleri ve plajlar ise kapatıldı. Plaj işletmecisi Aykut Güney, 10 Ağustos’a kadar büyük işletmelerin randevularını iptal ettiğini söyledi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Durum hiç iyi değil! Çökertme'ye kül yağıyor
Foto Galeri Durum hiç iyi değil! Çökertme'ye kül yağıyor Galeriye Gözat