BIST 9.460
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Orman işçisi başka bedenlerde yaşayacak

Bolu'da ormanda kesim yaparken başına tomruk düşen 22 yaşındaki orman işçisinin beyin ölümü gerçekleşti.

Abone ol

Bolu'da geçirdiği iş kazası sonucu ağır yaralanan 22 yaşındaki orman işçisinin beyin ölümü gerçekleşti. Ömer Özdemir'in organlarının, Ankara ve Antalya'da bulunan hastalara nakledileceği öğrenildi. 

19 Eylül'de Bolu'nun Mengen İlçesi Akören Köyü yakınlarında ormanda kesim yaparken üzerine tomruk düşmesi sonucu ağır yaralanan orman işçisi Ömer Özdemir'in beyin ölümü gerçekleşti.

Kaldırıldığı Bolu Köroğlu Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Ömer Özdemir'in ağabeyi Zafer Özdemir (27), kardeşinin organlarını bağışladı. Özdemir'in karaciğer ve böbreğinin bir tanesi Ankara Numune Hastanesinde organ nakli bekleyen hastaya, diğer bir böbreğinin ise Antalya Medikal Park Hastanesinde yatan bir hastaya nakledilmek üzere Ankara'dan gelen özel bir ekip tarafından alındı.

Askerden yeni gelmişti

Ömer Özdemir'in 2 ay önce askerden gediğini belirten Zafer Özdemir, kardeşinin ölümü ile birlikte dünyalarının yıkıldığını belirterek, ''Biz ailecek Manisa'da yaşıyoruz. Kardeşim askerden geldikten sonra ekmek parası kazanmak için Bolu'ya geldi. Bolu'nun Mengen ilçesinde orman işçisi olarak çalışmaya başladı. Kardeşim Mengen'de 2 aydır orman işçisi olarak çalışıyordu. Kardeşimin ölüm haberi bizi yıktı'' dedi.

Sabaha kadar uyumadı

Doktorların kardeşimin organlarının bağışlanması konusundaki teklifi üzerine sabaha kadar uyuyamadığını ifade eden Zafer Özdemir, şöyle konuştu:

''Doktorlar bana, 'Senin canın acıyor farkındayız. Ama kardeşinle birlikte en az dört tane daha genci toprağa vermeyelim' dediler. Bu kelimeyi duyduktan sonra sabaha kadar uyuyamadım. Sabah kalktığımda ilk kararım bu oldu. Sabah erkenden kalktım ve doktorlar kardeşimin organlarını bağışladığımı söyledim. Kardeşimin canlara can katacağını düşündüm. Acı bir karar ama bir yandan da sevinçliyim. Canlar kurtulacak, genç fidanlar hayata dönecek.''

Hastalar belli

Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin İka, tomruk düşmesi nedeniyle getirilen hastaya önceki gün beyin ölümü tanısının konulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Organ bağışı konusunda ailesi ile konuştuk gencin. Ailenin rızası üzerine bu gün bir karaciğer ve iki böbreğinin Ankara Numune Hastanesinden gelen bir ekip tarafından alınmasıyla organ nakline doğru bir adım attık. Şu anda çıkarılan organlardan bir tanesi Antalya'da Medikal Park Hastanesine Ankara'dan uçakla gönderilecek. Karaciğer ve diğer böbrek de Numune Hastanesinde organ nakli için bekleyen hastalara nakledilecek. Ankara'daki hastalar da ameliyata alınmış gelecek organları bekliyor durumdalar.''