BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,56
ALTIN 2.381,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aliağa'da başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Aliağa Ticaret Odası, 2010 LYS ve SBS sınavlarında ülke çapında derece elde eden Aliağa’lı öğrencileri ödüllendirdi.

Abone ol

Aliağa Ticaret Odası’nın, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda gerçekleştirilen ödül töreni, başarılı öğrenciler, aileler ve eğitim camiasını bir araya getirdi.

Ödül töreni, Aliağa’nın yeni ilçe Milli Eğitim müdürü Kazım Sayın göreve başlamasının ardından katıldığı ilk toplantı oldu. Törende konuşan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ekonomide reel sektörün mesleki ve teknik eleman aradığını belirtti.

ALİAĞA TİCARET ODASI ALİAĞA’NIN ŞAMPİYONLARINI ÖDÜLLENDİRDİ

Aliağa Ticaret Odası Meclisi 2008’de ilçede sınavlarda başarılı sonuçlar elde eden öğrencileri nakdi olarak ödüllendirme kararı aldı. Oda ilk olarak geçen yıl Üniversite ve Seviye belirleme sınavlarında derece elde eden öğrencileri ödüllendirdi. 2010 yılında yapılan Lisans yerleştirme (LYS) ve Seviye Belirleme Sınavı (SBS) de ülke çapında başarı kazanan 7 öğrenci de Oda’da düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

ALTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN SAKA; “EĞİTİMDE, GENÇLERİN İSTİHDAMINDA CİDDİ SIKINTILAR VAR.”

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, eğitimde başarılı sonuçlar için gençlerin teşvik edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Eğitimde, gençlerin istihdamında ciddi sıkıntılar var. Gençlere tüm kurumlar olarak sahip çıkabilmeliyiz. Sınavlarda üstün başarı gösteren bu öğrencilerimizi de ödüllendirerek başarılarını teşvik etmek istiyoruz. Gençler yarınların Türkiye’sini inşa edecek. Bu gençlerle ve başarılarıyla gurur duyuyoruz” dedi.

Saka, Türkiye’de eğitim sisteminin, ülkedeki ekonomik koşullarda istihdam olanağı olan, reel ekonominin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte mesleki ve teknik eğitime önem verilmesi gerektiğini dile getirerek, “Sanayicilerimiz nitelikli teknik, ara personel arıyor. Bu ülkenin kalkınmasının yolu Mesleki ve teknik eğitimden geçiyor. Aliağa Ticaret odası olarak önümüzdeki günlerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte öğrencilerimizin sanayi sektörlerini yakından tanımaları için bir projeye başlayacağız. Öğrencilerimizi Aliağa organize Sanayi Bölgesi Başta olmak üzere demir çelikler, gemi söküm, Nemrut limanlar bölgesi, Petkim Tüpraş gibi tesislerimize götüreceğiz. Bugünden reel ekonomiyi tanıyarak nasıl bir gelecek istediklerini, nasıl meslek seçebileceklerini kendileri yerinde öğrenecek” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KAZIM SAYIN; “MESLEKİ EĞİTİMİN, BİR MEMLEKET MESELESİ OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Aliağa ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atandığı ilk gün Odanın ödül törenine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Sayın; “Aliağa Ticaret Odası’nın, bölgesinden sorumlu bir STK olarak öğrencilerimize verdiği değerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Mesleki eğitimin, bir memleket meselesi olduğunu çok iyi biliyoruz. Aliağa bir Sanayi bölgesi. Bunu iyi değerlendirmeli ve öğrencilerimizi buna uygun yetiştirmeliyiz. Türkiye’de en çok vergi ödenen üç ilçeden biri olan Aliağa’da eğitimin çıtasını yükseltmek, çocuklarımıza gençlerimize bu ülke için üretip mutlu olacakları birer gelecek hazırlamak için tüm kurumlarla birlikte işbirliği içinde çalışacağız. Aliağa’da eğitim çalışmalarına her daim büyük destek veren Aliağa Ticaret Odası’na öğrencilerimize verdiği destekten dolayı eğitim camiası adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Törende; Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) de büyük başarı gösteren Alp Oğuz Anadolu Lisesi Öğrencileri; İclal Esen, Nur Cemile Hamamcıoğlu, Ece Tanış, Aliağa Anadolu Lisesi Öğrencisi Sena Bilgin, Seviye Belirleme Sınavında (SBS) ise Petro Kimya İlköğretim Okulu öğrencisi Tarık Çevik, TED Aliağa Koleji öğrencileri Seçkin Yıldız ile Nazlı Yağmur Hasret başarılarından dolayı ödüllendirildi.

Başarılı öğrencilere Sertifikaları ve hediyeleri Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Sayın, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, ALTO Meclis Başkan vekili Ömer Ertürk, Yönetim Kurulu Başkan vekilleri Erol Güngör, Hamdi Erdem, Meclis üyesi Kamer Karaman ve Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Yılmaz tarafından verildi.