BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çölaşan'ın ihanetine suç duyurusu

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın evet oyu kullananlar için söyledikleri mahkemeye taşınıyor.

Abone ol

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan hakkında, 12 Eylül'de yapılan halk oylamasının sonucuna ilişkin yaptığı belirtilen açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Eğitim-Bir-Sen Burdur Şube Başkanı Mücahit Kılınç, Burdur Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın, Hatay'da düzenlenen “Türkiye Nereye Gidiyor?” başlıklı panelde, “12 Eylül 2010'daki referandumda 'evet' oyu kullananların gaflet, dalalet ve ihanet içinde olduğunu” söylediğini belirtti.

Bu sözleriyle Çölaşan'ın, eğitim ve gelir düzeyinin yükseldikçe referandumda 'evet' oranının düştüğünü söylediğini de savunan Kılınç, “Sayın Tansel Çölaşan, evet diyenlerin cahil oldukları imasında bulunmuştur. İfadeleri kişiliğimizi tahkir etmiş, tarafımızı hedef göstermiştir. Sayın Çölaşan, toplumdaki uhuvvet duygusunu sarsmış, toplumda kamplaşmaların başlamasına ve kargaşaya sebep olmuştur” diye konuştu. Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mücahit Kılınç, açıklamanın ardından ADD Genel Başkanı Çölaşan hakkında, “hakaret” ve “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” iddiasıyla Burdur Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.