BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kardeş Başesgioğlu da istifa etti

Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Başesgioğlu, görevinden ve partisinden istifa etti.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'den istifa eden Murat Başesgioğlu'nun kardeşi olan Erdal Başesgioğlu, istifasına neden olarak partiyle aralarındaki görüş farkını gösterdi.

AK Parti milletvekili iken, "Türkiye'nin temel meselelerine ilişkin zamanla ortaya çıkan esaslı görüş ayrılıkları, AK Parti içerisinde birlikte siyaset yapma imkânını ortadan kaldırmıştır" diyerek istifa eden Murat Başesgioğlu'nun ardından bugün de kardeşi AK Parti'den istifa etti. Başesgioğlu, AK Parti listelerinden İl Genel Meclisi üyesi ve Başkanı seçilmişti.

İstifa gerekçesini ağabeyi Murat Başesgioğlu ile aynı gerekçelere dayandıran Erdal Başesgioğlu, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Başesgioğlu, açıklamasında, "Bilindiği üzere, yıllarca Kastamonu'ya siyaset yoluyla hizmet etmeyi Sayın Bakanımız Murat Başesgioğlu ile birlikte gerçekleştirdik. Sayın Bakanımız geçtiğimiz günlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden istifa etmiş, gerekçeleri aziz milletimize açıklanmıştır. Açıklanan gerekçeler; bizim için de geçerli olup, milli birliğimizin ağır tehdit altında olduğu şu kritik dönemde dikkate alınması gereken konulardır. Bizler için makam ve mevkiler vazgeçilmez değildir." dedi.

"Bende ülkemizin geleceği adına aynı kaygıları taşıyor, daha duyarlı davranılması gerektiğine inanıyorum, arz edilen bu nedenlerle Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğinden istifa ettim" diyen Erdal Başesgioğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Aynı zamanda 6 Nisan 2009 tarihinde seçilmiş bulunduğum İl Genel Meclisi Başkanlığı'ndan ve komisyon üyeliğinden de istifa ettim. Zira Meclis Başkanlığı teamüller gereği çoğunluk partisinden üyelerin seçileceği bir makam olmuştur. Siyasi anlayışıma göre bağımsız bir üyenin başkanlık yapması uygun olmayacağından bu görevimden de çekiliyorum."