BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İzmir saldırganı mahkemede reddetti

İzmir'e korku salan ve üç kişinin ölümünden sorumlu tutulan zanlı iddiaları kabul etmedi.

Abone ol

İzmir'de peş peşe üç cinayet işlediği iddiasıyla hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan sanık Hamdi Ayri, ikinci celsede ilk kez savunmasını yaparak, suçlamaları reddetti.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Hamdi Ayri ile avukatı Mert Çelikdemir, müştekiler öldürülen Esra Yaşar'ın annesi Türkan Yaşar, öldürülen Ayşe Selen Ayla'nın annesi Hatice ve babası Sertel Ayla ile avukatları katıldı.

Hamdi Ayri, ilk kez savunmasını yaptığı ikinci celsede, cinayetleri kendisinin değil, Bodrum'da tanıştığı "Zaza Ercan" isimli bir kişinin işlemiş olabileceğini iddia etti.

Davanın 5 saat süren ikinci celsesi tamamlandı. Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Olayın gelişimi

İzmir'in Balçova ilçesinde 24 Nisan Cumartesi gecesi banka çalışanı Esra Yaşar, ertesi gece üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla, pazartesi gecesi de Konak ilçesi Fevzipaşa Bulvarı'nda "Azra" takma adını kullanan travesti Mustafa Has, tabancayla başlarından vurularak öldürülmüş, cep telefonları ve çantaları alınmıştı.

İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın talimatıyla oluşturulan özel ekipler, istirahatsiz çalışarak, zanlının Hamdi Ayri olduğunu tespit edip operasyon başlatmıştı. Zanlı, Bodrum'da yakalanarak İzmir'e getirilmiş ve tutuklanmış, hakkında açılan davada üç ayrı müebbet ve 45 yıl hapis cezası talep edilmişti.