BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bombaların hedefi Vali miydi?

Uşak'ta meydana gelen kazada, olay yaratacak bilgilerin ortaya çıkmaya başladığı bildirildi.

Abone ol

Uşak'ta, bir kişinin ölümü ve bir kişinin de yaralanmasına neden olan trafik kazası farklı boyutlarıyla dikkat çekiyor. Kazada yaşamını yitiren Faik Yorgun'un cesedi muayene için soyulduğunda giysilerinden kağıtlara arkalı önlü yazılmış kriptolu yazılar çıktı. 

Kazaya yol açan aracın 9 gün önce Van'dan satın alınması da akıllarda soru işaretlerine yol açtı. Uşak Valisi Özdemir Çakacak, daha önceki görev yeri olan Van'da suç çetelerine yönelik başarılı operasyonlara imza atmıştı.

CESEDE SAHİP ÇIKMADILAR

Kazada ölen 31 yaşındaki Faik Yorgun yönetimindeki 65 NS 309 plakalı beyaz renkli aracın İzmir'e doğru seyir halinde olduğu ihtimalleri üzerinde duruluyor. Kazada Yorgun'un kullandığı otomobilde birer kiloluk patlamaya hazır 5 bomba çıktı. Daha sonra yapılan incelemede bombaların A4 ve C4 karışımı ve cep telefonuyla patlatılmaya hazır halde olduğu tespit edildi. Hakkari Yüksekova nüfusuna kayıtlı olan Yorgun'un insan kaçakçılığı suçundan hapis yattığı belirlendi. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside de Faik Yorgun'un vücut travması nedeniyle öldüğü bildirildi. Yapılan parmak izi incelemesinde ise Yorgun'un kimliği kesinleşti. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda bekletilen Yorgun'un cenazesinin henüz teslim alınmadığı öğrenildi.

 

ÜRKÜTEN ŞÜPHE

 

Öte yandan kazaya karışan 65 NS 309 plakalı beyaz renkli ticari aracın 9 gün önce satın alındığı belirlendi. 2006 model olan aracın satın alındığı yerin Van olması da akıllarda bazı soru işaretlerine yol açtı. Uşak Valisi Özdemir Çakacak, daha önce Van'da görev yapmış ve suç çetelerine yönelik başarılı operasyonlar yapmıştı. Vali Çakacak, konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmazken, bunu soruşturmanın selameti açısından uygun gördüğünü duyurdu.

Kaynak: www.usakport.com