BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.411,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Organik tarım yapmak isteyen okusun!

Türkiye'deki 14 özel çevre koruma bölgesinde organik tarım için süper fırsatlar sunuluyor...

Abone ol

Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurumu tarafından koruma altına alınan bölgelerde yapılacak organik tarım desteklenecek.

Konuyla ilgili olarak Özel Çevre Koruma Kurumu ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) arasında işbirliği protokolü bugün törenle imzalandı. TÜGEM'de yapılan törenle protokole TÜGEM Genel Müdürü Ali Karaca ile Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanı Ahmet Özyanık imza koydu.

ÖZEL BÖLGELERDE ORGANİK TARIM

Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanı Ahmet Özyanık da dünya karasal alanlarının ortalama yüzde 5'inin özel koruma alanı olduğunu, gelişmiş ülkelerin karasal alanlarının da yaklaşık yüzde 10'unun özel koruma alanı kapsamında bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de 14 özel çevre koruma bölgesi (Belek, Foça, Datça-Bozburun, Fethiye-Göcek, Gökova, Göksu Deltası, Gölbaşı, Ihlara, Kaş-Kekova, Köyceğiz, Pamukkale, Patara, Tuzgölü, Uzungöl) bulunduğuna işaret eden Özyanık, bu bölgelerin tarım, turizm, şehirleşme...vs gibi sebeplerle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını kaydetti.

BU ALANLARA ÖZEL TARIM FIRSATI

 Bu doğal değerlerin korunması gerektiğini vurgulayan Özyanık, bugün imzalanan protokol çerçevesinde bu bölgelerde istekli olan alanlarda organik tarım konusunda projelerin başlatılacağını bildirdi. Özyanık, ''İmzaladığımız çerçeve protokolü yerel teşkilatlarımıza göndericeğiz. İstekli alanlarda başlatılan projeler kurumuz ve TÜGEM tarafından desteklenecek'' diye konuştu.

Organik tarım yapacak üreticilerin toprak analizi, sertifikasyon gibi konularda maddi olarak zorlandığını anlatan Özyanık, ''Tarım Bakanlığının desteklerinin yanı sıra protokol çerçevesinde üretilecek projelere sertifikasyon, eğitim ve toprak analizlerine yönelik yapılacak masrafları kurum olarak biz karşılayacağız'' dedi.