BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.411,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Milas'ta aile hekimliği konuşuldu

Muğla Milas’ta uygulamaya başlanılacak olan aile hekimliği sistemiyle, ilgili olarak bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Abone ol

Milas’ta, 13 Aralık’ta Milas’ta uygulamaya başlanılacak olan aile hekimliği sistemiyle ilgili Milas’ta görev yapan kamu kurumu ve sivil toplum örgütleri temsilcilerine Milas Sağlık Grup Başkanlığı tarafından bilgi verildi.

Milas Ticaret Odası Labranda Toplantı Salonu’nda dün gerçekleştirilen toplantıya yaklaşık 100 temsilci katıldı. Bilgilendirmeyi Milas Verem Savaş Dispanseri’nde görevli Dr. Ayfer Gürcan ile Milas Sağlık Grup Başkanlığı’nda görevli Dr. Funda Özelpınar yaptı.

Aile hekimliği sisteminin getirdiği yeniliklerle ilgili açıklama yapan Dr. Gürcan ve Özelpınar sunum eşliğinde gerçekleştirdikleri brifingde şu ifadeleri kullandılar;  “Aile hekimi kişinin sağlığını emanet ettiği her türlü sağlık konusunda danışmanlık aldığı, sağlığının korunması ve sorununun giderilmesi için il başvurduğu hekimdir. Aile hekimi ile birlikte hizmet veren, sözleşmeli çalıştırılan veya bakanlıkça görevlendirilen hemşire, ebe veya sağlık memurudur. Aile hekimliği hizmetleri ücretsiz olacaktır.

Aile hekimliği hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için kayıt olmak esastır. Bu bakımdan kişilerin bağlı bulundukları Aile Hekimine T.C. numaralarını bildirmeleri gerekmektedir. Sağlık Ocakları Aile Sağlığı Merkezlerine dönüştürülecek. Gerekirse uygun binalar kiralanacak.
Köylerde mobil hizmetler için uygun binalar hazırlanacak. Bölgesinde yaşayan kişilerin ve toplumun sağlık hizmetlerini organize eden; toplumun koruyucu hekimlik hizmetlerini sunan, idari hizmetler ile sağlık eğitimi ve denetim faaliyetlerini yürüten sağlık merkezidir.

İlimizde toplam 12 İlçe merkezinde TSM bulunacaktır. Kırsal yerleşim alanlarının coğrafi konum nüfus ve ulaşım gibi özellikleri göz önüne alınarak hizmet alımında zorlanacağı öngörülen yerler için Gezici Sağlık Hizmeti Planlaması yapılmıştır. Aile hekimleri kendine bağlı bu yerleşim yerlerine ayın belirli günleri ziyaret edecektir. Ziyaretler önceden muhtarlık aracılığı ile halka duyurulacaktır”