BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.411,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trakya Birlik'ten eleştirilere sert yanıt

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Sezen, birliğin ayçiceği politikalarını eleştirenlere sert yanıt verdi.

Abone ol

Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, son günlerde Trakya'daki bazı milletvekillerinin birlik ayçiçeği politikasına yaptıkları eleştirileri, ''Trakya Birlik iyi yolda olduğu için taşlanıyor'' şeklinde yanıtladı.

Sezen, son günlerde Trakya Birlikle ilgili milletvekillerince yapılan eleştirilerle ilgili basın toplantısı yapmayı planladıklarını ifade ederek, ''Bu toplantıda birlikle ilgili yapılan tüm faaliyetleri detaylarıyla açıklayacağız'' dedi.

Trakya Birliğin yoluna devam ettiğini ve Türkiye'de ayakta kalan tek birlik olduğuna dikkati çeken Sezen, şunları söyledi:

''Doğru yoldayız. Öncelikle kendi ortaklarımızı düşünüyoruz. Türkiye'de üretilen 1 milyon ton ayçiçeğinin fiyatını belirlememiz mümkün değil. Biz birliğin ortaklarından ürünü avans karşılında aldık. Bu uygulama yeni değil. Yıllardır uygulanıyor. Üreticiye sıkıntısını çözecek, kurumu da zarara uğratmayacak şekilde, piyasaya göre fiyat belirleniyor. Daha sonra birlik üründen kar edince aradaki fark ortağa veriliyor. Bu yıl da ürünü değerlendirip ortaklarımıza aradaki farkı yansıtacağız. Ortaklarımızı zarara sokacak bir işlem yapmayacağız. Trakya Birlik iyi yolda olduğu için taşlanıyor. Yönetim kurlu olarak doğru yolda ilerlemeye devam edeceğiz.''

Hayır için fiyat düştü iddiası

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut, Trakya Birliğin halk oylamasında ''Hayır'' çıkması için özellikle ayçiçeği fiyatını düşük açıkladığını savunmuş, CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır da birliğin ayçiçeği politikasının üreticileri zarara uğrattığı iddiasıyla TBMM'in de araştırma başlatılmasını istemişti.

Bu arada, birlik yöneticilerinin Trakya Birlik eski Genel Müdürü ve MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu'nun birlikle ilgili açıklamalarında da rahatsızlık duydukları öğrenildi.