BIST 10.154
DOLAR 32,35
EURO 34,72
ALTIN 2.393,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konya'da ekmek zammı kapıda!

Konya Fırıncılar Odası, ekmek fiyatlarına yapılan zamma ilişkin kararı uygulayacaklar.

Abone ol

Konya Fırıncılar, Pideciler, Simitçiler, Kadayıfçılar ve Yufkacılar Odası Başkanı Vedat Honça, Türkiye Fırıncılar Federasyonunun açıkladığı zam kararına olumlu baktıklarını, Konya'da da ekmek fiyatlarında değişiklik yapmayı düşündüklerini söyledi.

Honça, Konya'da yaklaşık 3,5 yıldır ekmek fiyatlarına zam yapılmadığını belirtti.

Konya'da 3 yıl önce ekmeğe zam kararı aldıklarında 50 kilogramlık bir çuval unun 32 lira olduğunu ancak bugün bir çuval unun ancak 46 liraya alınabildiğini ifade eden Honça, şunları kaydetti:

''Undaki fiyat artışına bağlı olarak ekmekte fiyat değişiminin gerektiğine inanıyorum. Bu durumda zam kaçınılmaz. Un fiyatlarına yapılan zamlar ile işçilik ve diğer girdi maliyetlerindeki artışları göz önüne alırsak ekmekte fiyat ayarlaması zorunlu hale geliyor. Konya'da 3,5 yıl önce 300 gram ekmek için 60 kuruş fiyat uygulaması kararı alınmıştı. Ancak fırın enflasyonundan kaynaklanan sebeplerden dolayı haksız rekabete girildi ve 300 gram ekmek 60 kuruşa dahi satılamadı. Şimdi ekmeğin kalitesini yükseltmek için 60 kuruşa satma çabası veriyoruz. Ama Konya'da da önümüzdeki günlerde ekmekte fiyat ayarlanması ihtiyacı vardır.''

En ucuz ekmek Konya'da

Birçok ilde 300 gram ekmeğin 70-80 kuruşa satıldığını, bu anlamda en ucuz ekmeğin satıldığı illerden birinin Konya olduğunu dile getiren Honça, ''Türkiye Fırıncılar Federasyonunun açıkladığı zam kararına olumlu bakıyoruz. Haksız rekabeti körükleyecek hususları ortadan kaldırdığımız takdirde önümüzdeki günlerde Konya'da da ekmek fiyatlarında bir değişiklik yapılacak'' diye konuştu.