BIST 10.053
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.402,38
HABER /  GÜNCEL

Organ nakli ameliyatı geçirmişti, organ bağışı haftasında anne oldu

2007 yılında sol böbrek nakil ameliyatı olan 36 yaşındaki kadın, Organ Bağışı ve Doku Nakli Haftasında Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Perinatoloji uzmanı Dr. Selahattin Kükner ve Nefroloji uzman hekimi Dr. Öğretim Üyesi Dilek Gibyeli Genek’in sıkı takipleri sonucu 2 kilo 300 gram sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Abone ol

Bebeğinin Organ Bağışı haftasında dünyaya gelmesinin sevincini yaşayan anne, yaşadığı özel yolculuğu ile ilgili, “Organ bağışı sayesinde hayata tutundum. İkinci hayatımı Rabbimin bize bahşettiği evladımla yaşayacağız. Eşim ve ben hiç umudumuzu kaybetmedik. Çok zorlu bir süreçti ama değdi. Evladımız sağlıkla dünyaya geldi. Çekirdek ailemiz tamamlandı” diyerek duygularını ifade etti.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan ve hastane yönetimi hastaya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Başhekim Togan, “Böylesi özel ve mutlulukla dolu güzel bir sürecin 3-9 Kasım organ nakil haftasında gerçekleşmesi hastamızın nakilli bir anne olması çok özel bir durum. Hastamızın hamileliğinin başından itibaren Perinatoloji, Kadın hastalıkları ve Doğum, Nefroloji hekimlerimiz tarafından takibinin yapılması yöremiz halkı için çok önemli. Organ nakil merkezi olan sağlık tesisimiz için bu tür özellikli hastaların takibi multidisipliner bir ekip çalışmasını gerektirmektedir. Tüm çalışma arkadaşlarımıza değerli katkıları ve emekleri için teşekkür ederim. Ailemize yeni hayatlarında evlatlarıyla sağlıklı, mutlu, uzun ömürler dileriz” dedi.