BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,75
ALTIN 2.409,83
HABER /  POLİTİKA

Ordudan atılanlar ne iş yapıyor?

Yüksek Askeri Şura kararıyla ihraç edilen 10 subay ve astsubayın nerede çalıştığı ortaya çıktı.

Abone ol

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla ordudan atılan 10 subay-astsubayın Enerji Bakanlığında işe alındığı ortaya çıktı. TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik, "YAŞ kararıyla görevine son verilen personeli Başbakanlık mevzuatına göre aldıklarını açıkladı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre 19 Kasım 2009 tarihli KİT Komisyonu'nda TEDAŞ'ın 2007 yılı hesabı görüşüldü. Görüşmenin ikinci oturumunda CHP milletvekili Ali Koçal ile TEDAŞ Genel Müdürü Keklik arasında ilginç bir diyalog yaşandı. İşte o diyalog:

CHP Milletvekili Koçal: Sayın Genel Müdürüm tabi siz işlerinizi yürütme bakımından zaman zaman personel alıyorsunuz. Tabi bunun bir sistemi vardır. Bu personeli alırken acaba YAŞ kararıyla görevine son verilen kişilerden subay astsubay gibi askeri birimlerden memur vs. alma durumu söz konusu oldu mu? Yani TEDAŞ'ta bu şekilde bir personel var mıdır? Böyle personel aldınız mı? Çünkü o tür personelin başka bir yerde tekrar devlet memurluğuna alınmaması ile ilgili bağlayıcı hükümler var. Böyle bir şey var mı?

TEDAŞ Genel Müdürü Keklik: Personel alımı ile ilgili YAŞ kararıyla görevlerine son verilen personeli aldık mı? Evet aldık. Bu personel alınmasıyla ilgili mevzuata aykırı herhangi bir şey yok. Bunlardan aldıklarımız oldu. İlgili kurumlara sorduk, gerçekten böyle personel çalışmış mı, işine son verilmiş mi? Evet, Başbakanlık'ın bununla ilgili mevzuatı var. Bu çerçevede elemanları ihtiyaçlarımız çerçevesinde aldık.

TEDAŞ Genel Müdürü Keklik: 10 kadar böyle personeli aldık. 2008'de aldık, belki 2007'de de aldık. Toplam 10 personel aldık bu şekilde.