BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.451,99
HABER /  GÜNCEL

Önümüzdeki 3 güne dikkat! Orhan Şen uyardı: 100 kilogram yağış bekleniyor

Sinop başta olmak üzere Kastamonu, Bartın ve Karabük'te sağanak yağış nedeniyle sel meydana geldi. Meteoroloji profesörü Orhan Şen'den konuya ilişkin uyarı geldi. Şen, yağışların önümüzdeki 3 gün yağışların devam edeceğini belirtti, Sinop, Samsun, Ordu çevreleri ve Kastamonu’da 100 kilograma yakın yağış beklendiğini aktardı.

Abone ol

Karadeniz Bölgesi'nde özellikle Sinop ve Bartın da etkili olan şiddetli yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise bölgedeki hava durumu ile ilgili son bilgileri paylaştı.

Şen'in açıklamaları şöyle:

Denizlerden gelen rüzgar karalarda sıcak havanın üzerine geldiği zaman aşırı yağışlar meydana getiriyor. Yağışlar önümüzdeki 3 gün devam edecek. Marmara’nın kuzeyi ve doğusu, İç Anadolu, Kütahya gibi yerlerde devam edecek. Önemli olan birkaç ili uyarmamız gerekiyor.

Sinop, Samsun, Ordu çevreleri ve Kastamonu’da 100 kilograma yakın yağış bekleniyor. Yarın da ihtimal var dikkat edilmesi gerekiyor. Yağışlar yarın Türkiye’nin kuzey ve doğusuna doğru hareket edecek. Karadeniz Bölgesinde 3 gün yüksek yağış ihtimali var.

Kuvvetli yağış uyarısı varsa yükseklere doğru hareket etmek lazım. Dereler birden taşabilir. 60 santimlik bir su birikintisi araçları yüzdürebilir. Yarından itibaren yangın açısından güneyde de aşırı rüzgar var.

Vatandaşlar helikopterle kurtarılıyor
Sinop'un Ayancık ilçesinde, sağanağın ardından çayın taşması sonucu mahsur kalan vatandaşların helikopter ile kurtarılması için çalışma başlatıldı. İlçede Ayancık Çayı'nın taşması sonucu birçok vatandaşın bulundukları yerde mahsur kaldığı bildirildi. İçişleri Bakanlığınca gönderilen kurtarma helikopteri ilçeye ulaştı.

Sinop İl Özel İdaresi şantiyesi ile bazı köylerde mahsur kalan vatandaşlar, helikopter ile güvenli bölgelere taşınıyor. İlçedeki kurtarma operasyonuna iş makinaları da destek veriyor.

Öte yandan Sinop-Ayancık karayolunda 2 noktada yaşanan heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Yoldaki heyelanın temizlenme çalışmaları sürüyor. Kurtarma ekiplerinin ilçeye Türkeli, Çatalzeytin ve Kastamonu karayolu üzerinden ulaşmaya çalıştığı belirtildi.

AFAD'dan açıklama
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), Sinop'taki aşırı yağışlar sonucu yaşanan sel ve su baskınlarıyla ilgili, "Ayancık Devlet Hastanesi tahliye edilmektedir." bilgisi paylaşıldı.

Ayancık'ta, aşırı yağış sonucu mahsur kalan bazı vatandaşlar için 2 hava aracının görevlendirildiği belirtilen açıklamada, Sinop AFAD'dan 2 araç ile 6 personelin çalışmalarda yer aldığı, Tokat AFAD İl Müdürlüğünden 3 personel, bir araç, bir bot ve 2 motopomp, Samsun AFAD İl Müdürlüğünden 10 personel, 2 araç personelin de görevlendirmesinin yapıldığı kaydedildi.

Bunlara ek olarak, Ordu'da ihtiyaten bulunan 13 personel, 5 araç, 2 botun da çalışmalara destek vermek üzere yönlendirildiği ifade edilen açıklamada, "SAKOM'dan alınan bilgiye göre, Sinop Ayancık Devlet Hastanesi tahliye edilmektedir." bilgisi verildi.

Sinop Türkeli Ayancık yolunun ulaşıma kapandığı, bölgedeki çalışmalara, karayollarından 5 kamyon, 4 dozer, 3 greyderin katıldığı aktarılan açıklamada, itfaiye ekiplerinin su boşaltma çalışmaları yaptığı bildirildi. Açıklamada, Sinop genelinde bugün gök gürültülü sağanak beklendiği uyarısı da yapıldı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop sağanak yağış vurdu! Heyelan yolları götürdü sel araçları sürükledi
Foto Galeri Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop sağanak yağış vurdu! Heyelan yolları götürdü sel araçları sürükledi Galeriye Gözat