BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.406,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Onlar HİS'leri ile yürüdüler!

Herkes İçin Spor Federasyonu ve Erciyes Kar Kaplanları, 100 görme engelliyi adını sadece duydukları Erciyes'e çıkartarak gönül gözleri ile sağlıklı spor yaptı.

Abone ol

Sabah sporunu 06.00'da Erciyes Tekir Yaylası Koç dağı Şelale bölgesinde gerçekleştiren HİS ve Kar Kaplanları, daha sonra Altınokta Körler Derneği üyeleri ile Gençlik Spor tesisleri önünde buluştu.

Burada gruplar halinde görme engelliler ve kaplanlar kol kola girerek Koç dağında bulunan asfalttan Tekir yaylasında tur attı. Kaplanların nezaretinde kültür fizik yapan, bazıları asfaltta yarış bile yapan görme engelliler, şarkı ve türkülerle eğlendi.

Yaklaşık 2 saat süren 'sağlıklı yaşam' spor etkinliği, görme engellilere kahvaltı verilmesi, telesiyejle gezdirme ile sona erdi.

HİS Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Davut Güleç, HİS adına Kayseri'de faaliyet gösteren Erciyes Kar Kaplanları Spor kulübü ve Altınokta Körler Derneği ile işbirliği ile yapılan 'beyaz yürüyüş'le ilgili şunları söyledi:
“Kayseri tarihinde ilk paranın, senedin, kadın valinin, hastanenin, kervanların, bazı medeniyetlere başkentlik yaparak, hayırseverleri, ticaretteki başarıları, üç cumhurbaşkanı, birçok bakan ve bürokrat çıkartarak, tarihi ve doğal güzellikleri ile adından sık sık söz ettirmektedir.

Bunun yanında doğa sporlarına rekor katılımla da şu günlerde adından söz ettirir hali gelmektedir. Ayrıca 19 Mayıs Sevgi bayrağı ve geçiş törenlerindeki başarıları da tüm Türkiye'ye örnek olmuştur. Bu başarı ve ilk'lere şimdi, bugüne kadar Kayseri ve çevresinde yaşayan, çoğu çeşitli nedenlerle evlerinden çıkamayan Altınokta Körler derneği üyesi yaklaşık 100 görme engelliyi, evlerinden çıkartarak, sadece adını duydukları Erciyes'e getirdik.

Burada kol kola girerek, görme engellileri beyaz bastonları ile yürütürken, Erciyes'in güzelliklerini anlattık.. Böylece görme engellilerinde sağlıklı spor yapması için ilk adımı attık. Görmeyen gözlerinde Erciyes'te spor yapabileceğini, gönül gözleri ile bu tip etkinliklere katılabileceğini gösterdik.”

Altınokta Körler Derneği Kayseri Şube Başkanı Sadettin Kulkul, Türkiye'de görme engellilere yönelik böylesine 'sağlıklı yaşam sporu'nun ilk kez Erciyes'te HİS ile gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, bunu gelecek yıllarda Ulusal ve Uluslar arası yapmak istediklerini açıkladı.

Kulkul, "Böylesi bir etkinlik ilk. Üstelik çoğu görme engeli Erciyes'in sadece adını biliyordu. HİS ve kaplanlar sayesinde ilk kez Erciyes'e çıktılar. Bol oksijen aldılar. Sağlıklı yaşam için yürüdüler, eğlendiler. Kahvaltı yaparak telesiyejle gezerek Erciyes'in tadını gönül gözü ile çıkarttılar. Böyle etkinliği düzenleyen HİS Federasyonu ve Kaplanlara minnettarız” dedi.