BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.428,20
HABER /  SAĞLIK

Ömrü uzatmanın formülü

Ölümden kaçış yok ama ABD'li bilimadamı Barbara Hansen'e göre ömrü uzatmanın yolu var.

Abone ol

Bilimadamları, kalori miktarını azaltarak maymunların ömrünü uzattı. ABD'deki Florida Üniversitesi'nden Barbara Hansen, St Louis kentindeki bir bilim toplantısına sunduğu bildiride, maymunlara verdikleri günlük kalori miktarını yüzde 30 azaltarak, hem hayvanları forma soktuklarını, hem de ömürlerini aynı oranda uzattıklarını bildirdi.
   
Hansen'in bildirisinde anlatıldığına göre, bir grup maymuna aynı şartlar altında aynı gıda rejimi uygulandı. Ve görüldü ki, hayvanların bazıları zayıflarken, bazıları şişmanladı, bazıları da şeker hastası oldu.
   
Bu farka genetik yapının yol açtığını belirten Hansen, bu gıda rejimi çerçevesinde maymunlara verilen günlük kalori miktarını uzun süre yüzde 30 oranında azaltınca da hayvanların ortalama ömrünün yüzde30 oranında uzadığını tespit ettiklerini belirtti. Hansen'e göre,  kalori miktarının düşürülmesiyle 23 yıllık ortalama ömür 30 yıla çıktı.
   
Aynı toplantıda bildiri sunan Frank Hu adlı araştırmacı da, şişman ve hareketsiz kadınlarda erken ölüm riskinin, aynı yaştaki normal ilolu ve fiziksel bakımdan faal kadınlardan 2,5 kat fazla olduğunu belirtti.
20 yaşın üzerindeki Amerikalıların yüzde 65'i aşırı kilodan şikayetçi.