BIST 10.170
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.390,46
HABER /  GÜNCEL

Oltu olay kaymakamı konuşuyor

Veda töreniyle Türkiye'nin gündemine oturan kaymakam eni görev yeri Oltu'da farklı tepkilerle karşılandı.

Abone ol

Erzurum'un Oltu İlçesi'ne ataması yapılan Sivaslı Kaymakamı Sedat Yıldırım'ın skandala dönüşen veda partisinin ardından bu sefer tartışmalar yeni görev yerine sıçradı.

Uşak'ın Sivaslı ilçesinden Oltu'ya tayini çıkan Kaymakam Sedat Yıldırım'ın, ilçeye gelip daha makamına oturmadan 20 bin nüfuslu ilçe halkı yeni kaymakamları konusunda ikiyi bölündü.

Oltulular Kaymakam Yıldırım'ın dansözlü içkili, havuzlu skandal veda programını basın yoluyla ya da internet üzerinden öğrenmiş.

İlçe halkının bir kısmı Kaymakam Yıldırım'ın devlet adamlığı ciddiyetiyle bağdaşmayan bir davranış sergiledğini ve bu nedenle ilçelerine gelmesini istemediklerini belirtirken, bir kesim ise Kaymakam'ın ıslatılması, dansözlü veda programının kaymakama olan sevgiden kaynaklandığını ve olayın büyütülmemesi gerektiği görüşünde. Üçüncü bir kesim ise kaymakamın ilçelerine gelip gelmemesi konusunda hala kararsız.

İlçe sakinlerinden Alihan Bedir, skandal olarak nitelendirdiği veda programını kaymakama yakıştıramadığını söyledi. Bedir, "Valla gerçekten yakıştıramadık. Bir devlet adamı olarak ilçemize genç bir kaymakam gelmesi hoşumuza giderdi ama medyada yer alan görüntülerden sonra bu makamdaki birisinin toplumun değerlerini düşünerek hareket etmesi gerekirdi." diye konuştu.

Hasan Aktaş ise Kaymakam Yıldırım'ın skandal görüntülerini medyadan takip ettiğini ve böyle birisinin Oltu'ya gelmesinin hoş karşılanmayacağına dikkat çekti. Aktaş, "Oltuya gelecek kaymakamın haberlerini televizyon ve internet'te gördüm. Kaymakama yakışmayacak sıradan bir vatandaşın bile yapması durumunda hoş karşılanmayacak bir davranışı vardı. Oltu'ya gelmesini istemiyoruz." dedi.

Devlet memurluğundan emekli Recep Değirmencioğlu da şunları söyledi: "Medyadan izledim kadarıyla veda yemeği düzenlemişler, doğal bir şey olabilir. Ancak oradaki tutum ve davranışları beğenmedik. Kaymakama yakışmayacak hareketlerde bulundu. Havuza atlaması, sonra bayanlara yanaşması felan. Hoşumuza gitmedi. Bir devlet adamına, bir kaymakama, mülki idare amirine yakışmayacak davranışlar izledik ve üzüldük. İlçemize gelmesinde bir sakınca görmüyorum."

Sebahattin Çelik, "Herkesin eğlenceye hakkı vardır, herkes eğlenebilir ama herkes de makamının verdiği sorumluluğu iyi bilmeli. Makamına göre eğlenmeli. Orda yapılanları burada yaparsa onaylamayız." tepkisinde bulundu.

Cağ kebap salonu sahibi Mikail Yıldırım ise Kaymakam Yıldırım'ı ilçeye gelişinde yöreye özgü cağ kebabıyla karşılayacağını belirterek, "Ben kaymakamımızı ilçeye gelişinde çok meşhur olan cağ kebabı dönerimizle karşılayacağım." diyerek tartışmaların dışında da bir misafirperverlik sergilevyeceklerini ifade etti.

Pala lakaplı esnaf Servet Coşkunoğlu ise Kaymakam Yıldırım'ın veda programında yaşananları sıcak ve içten bulduğunu dile getirdi: "Kaymakam Bey hoş safa gelsin. Çok sevdim ne kadar alçakgönüllü, değerli birisi. Havuza attılar çok hoşuma gitti."