BIST 10.194
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.380,10
HABER /  DÜNYA

Hollandadaki Türkler ağlıyor

Amsterdam'da bıçaklanarak öldürülen Türk iş kadını Arzu Erbaş'ın katili halen bulunamadı.

Abone ol

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da dün akşam saatlerinde bıçaklanarak öldürülen kreş işleticisi Arzu Erbaş cinayetiyle ilgili soruşturma sürüyor. Amsterdam Büyükşehir Belediye Başkanı Job Cohen soruşturmayı yakından takip ediyor.

Arzu Erbaş'ı kreşten çıkıp arabasına bindiği sırada 12 bıçak darbesiyle katlettikten sonra olay yerinden kaçan saldırgan aranıyor. Olayın kısa sürede aydınlığa kavuşması için elden gelen her şeyin yapıldığını vurgulayan yetkililer, çok dürüst ve başarılı bir iş kadını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiriyor.

Amsterdam polisi, cinayetin ardından kreşten hiç ayrılmayan çalışanlarla görüşerek, cinayeti kimin işlemiş olabileceğine dair ipucu yakalamaya çalışıyor. Olukça üzgün gözüken kreş çalışanlarının polise uzun süre ifade verdikleri görüldü.

DÜRÜST VE ÇALIŞKAN BİR İŞ KADINI

Amsterdam'da cinayetin işlendiği Geuzenveld-Slotermeer Belediye Başkanı Robin de Bood Büyükşehir Belediye Başkanı Job Cohen'in soruşturmayla bizzat ilgilendiğini söyledi. Başkan Arzu Erbaş'ın öldürülmesini şiddetle kınayan Robib de Bood "Çok dürüst ve işine bağlı çalışkan bir iş kadını aramızdan ayrıldı" dedi. Polisin detaylı bir araştırma yaptığını vurgulayan de Bood, "Bu konuda herkes müsterih. Kim yaptı ise kısa zamanda gün yüzüne çıkacak" dedi. Semt belediyesi, Erbaş için bir anma töreni düzenleyecek.

TÜRK TOPLUMUNUN ÜZÜNTÜSÜ BÜYÜK

Amsterdam'ın Geuzenveld-Slotermeer semtinde İşçi Partisinden Meclis Üyesi olan Gökhan Aksoy da olaydan Türk toplumu olarak derin üzüntü duyduklarını söyledi. Aksoy "Olayın nasıl ve kimler tarafından yapıldığı konusunda bir bilgimiz yok. Sadece şunu demek istiyorum. Başarılı ve dürüst bir iş kadınını kaybettik. Bu konuda üzüntümüz gerçekten büyük. Tüm Türk ve Hollanda toplumunun başı sağ olsun" diye konuştu.

Diğer taraftan tatilde olan Arzu Erbaş'ın eşi Hakkı Çakmakçı'nın bugün memleketi Rize'den Amsterdam'a geldiği öğrenildi.