BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,10
ALTIN 2.474,52
HABER /  POLİTİKA

3 hilalimi kullanma...

Bahçeli'nin rakibi afiş bastırdı. MHP yönetimi uyardı: "3 hilal'i kullanamazsın!"

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- MHP’de kongre yaklaşırken kolkut kavgası büyüyecek gibi. Bahçeli’ye rakip olarak çıkan eski danışmanı Ahmet Reyiz Yılmaz’ın bastırdığı afişyler MHP yönetimini kızdırdı. Afişlerinde 3 Hilal’i kullanan Yılmaz’ın reklam şirketine MHP yönetiminden uyarı yazısı gönderildi. Ümit Şafak imzalı yazırda, “3 hilal7i kullanamazsınız” denildi. Ahmet Reyiz yılmaz, öfkeli…

Kongre kampanyası başlatan Ahmet Reyiz Yılmaz, Ankara’nın ve yurdun çeşitli yerlerine afiş astırdı. Afişte MHP’nin sembolü olan 3 hilal’li logoları kullandı. Ancak MHP genel muhasibi ve İstanbul Milletvekili Ümit Şafak, afişleri aşan Medya Pano firmasına bir yazı göndererek, “ Şirketiniz tarafından kiraya verilen İstanbul-Ankara yolundaki Mega board’lar da Ahmet Reyiz Yılmaz‘a ait afişlerde partimizin üç hilal’li Logosu Genel Merkezimizden izinsiz olarak kullanılmıştır. İstanbul-Ankara yolundaki ve varsa başka yerlerdeki adı geçen kişiye ait afişlerden partimizin amblemi olan üç hilalin kaldırılmasını rica ederiz” dedi.

Bu uyarı yazısına öfkelenen Ahmet Reyiz Yılmaz yazılı bir açıklama ile olayı kınadı. Parti üyesi olarak en doğal hakkını kullandığını söyleyen Yılmaz, şunları söyledi: …

“Bu kampanya sürecime ikinci müdahalenizdir. Sayın Bahçeli, bu ahlak ve hukuk dışı tutum ile ilgili bu müridinize bu talimatı siz mi verdiniz? Yoksa kendini Müslüman ve Türk hisseden her bireyin bayrağı olan 3 Hilal ile ilgili bu müritlerinizle beraber ticari bir markamı oluşturdunuz? Milliyetçi ve Türk olan insan önce merttir. Türkler sinsi planlarla hesap yapmazlar. Diğer bir özelliği de Müslüman Türk milliyetçisinin,  istenmediği yerde hile, desise ve aşağı sayılacak düzenbazlıklarla zorla kalmak gibi bir eğilimin içinde olmazlar…”

ÇANKAYA PLANI

Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada; Kürt Açılımı ile ilgili düşüncelerini de dile getirdi. Yapılanan Başbakan Erdoğan’ın 2011’deki Çankaya seçimleri için hazırlık olduğunu ileri süren Yılmaz, “Erdoğan sözde Kürt Açılımı ile Cumhurbaşkanlığı ve 2011 ya da öncesi olası bir seçimde AKP-DTP koalisyonunu garanti altına almaya çalışıyor” dedi.  Yılmaz şunları söyledi:

“Erdoğan’ın ve AKP’sinin son günlerde milletimizi tehlikeli sulara taşıması muhtemel Kürt Açılımı adı altında ortaya koyduğu yeni senaryo ile ülkeyi geri dönülmez zor bir kaos ortamına götürmektedir... Bu sözde açılım ve demokrasi havariliğinin arkasında herkes şahsi menfaatlerini koruyup kollamaktadır. Bu senaryoların hiçbir yerinde milletin kendisi yoktur.

AKP güç kaybetmektedir. Cumhurbaşkanlığı için milliyetçi oylardan nemalanamayacağını bilen Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Kürt oylarını elde tutmaya çalışıyor. Öte yandan aynı Erdoğan güç kaybeden AKP’sine bir sonraki seçimde koltuk değneği olarak DTP‘yi kullanmanın hesabını yapıyor ve tek başına iktidar olmazsa DTP ile koalisyon olur hesabını güdüyor.”