BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Haberal yabancılara fena çattı

7 yabancı öyle bir karar aldı ki Ergenekon sanığı Prof. Mehmet Haberal çileden çıktı... Haberal, kurula mektup yazarak çattı

Abone ol

Eskiden başkanı olduğu uluslararası bir derneğin İstanbul'da yapılacak kongreyi Ergenekon yüzünden erteleme çabası Prof. Mehmet Haberal'ı kızdırdı...

Ergenekon'un tutuklu sanığı Haberal, dernek yönetimine bir mektup yazarak "Şu anda yaşanılan problemler tamamen benim ve ülkemin sorunlarıdır, nasıl ki sizlerin ülkelerinde yaşananlar beni ilgilendirmez ise, benim ülkemde yaşananlar da sizleri ilgilendirmez..  Türkiye, dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir ve bu kongrenin bütün sorumluluğu da bana aittir" sözleriyle tepki gösterdi.

7 YABANCIDAN OLUŞAN KURUL İPTAL ETMEK İSTEDİ

Dünya Yanık Derneği’nin (ISBI) 7 yabancı üyeden oluşan yönetim kurulu geçtiğimiz günlerde toplanarak "2010’da İstanbul’da yapılacak kongresinin Ergenekon soruşturmasının yarattığı güvensizlik ve ekonomik sorunlar nedeniyle başka ülkeye kaydırılması" konusunu masaya yatırdı. Prof. Dr. Haberal’ın son dönemde Türkiye’de yaşamakta olduğu sorunların derneğin üzerindeki yansımaları ve 2 yılda bir düzenlenen ve önümüzdeki yıl Türkiye’de yapılması planlanan kongre üzerine ne gibi etkileri olabileceği konuşuldu.

İstanbul'daki kongrenin iptal edilme ihtimali, derneğin eski başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı çileden çıkardı. Prof. Haberal, mektubunda "1975’ten beri bu derneğin aktif bir üyesi ve 2006-2008 arasında derneğin başkanı olarak, bu görüşmenin bilgim dışında gelişmiş olmasını ne profesyonel, ne etik olarak kabul etmem mümkün değil" dedi.

TÜRKİYE'Yİ ONURLANDIRMA KARARI ÇIKTI

Bu mektup üzerine Kongre’ye ilişkin kaygıların Lozan’da yeniden gündeme getirilmesine karar veren ekip, Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın durumunu ise şöyle değerlendirdi: "Türkiye’de Dr. Haberal ve Başkent Üniversitesi’ne yapılan saygısızlıktan dolayı, bu durum çözüme kavuşana ve Dr. Haberal’ın saygınlığı iade edilene kadar, 2 yılda bir gerçekleştirdiğimiz toplantımızı Türkiye’de düzenleyerek, bu ülkeyi onurlandırmamamız gerektiğine karar verdik."