BIST 10.155
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.392,87
HABER /  GÜNCEL

Dede iyilik etti olan toruna oldu

16 yaşındaki İlayda'nın dedesinin vasiyeti Düzce'de çok konuşuldu. Ancak bu durum İlayda için hiç de iyi olmadı.

Abone ol

Düzce'de, fidye için kaçırıldığı iddia edilen 16 yaşındaki İlayda F.'den hala haber yok. Dedesinin bütün malvarlığını bağışladığı İlayda fidyecilerin kurbanı oldu.

Bir bebek giyim mağazasının sahibi olan Metin F. ve Semra F.'nin 16 yaşındaki kızları İlayda, mağazada bir müşteri tarafından unutulan çantayı vermek için müşterinin peşinden gitti. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen İlayda, bir daha dükkana dönmedi.

Karaca Hacı Musa Mahallesi'nde ikamet eden Metin ve Semra F.'nin biricik kızı İlayda F., 4 Ağustos'ta ayrıldığı evine bir daha geri dönmedi.

SÖZLEŞME İMZALAYACAKSINIZ

Dükkana geri dönmeyen 16 yaşındaki kızın kaybolmasının ardından iki gün sonra eve gelen bir telefon yürekleri ağıza getirdi. Kızının bir servis şoförü tarafından kaçırıldığını söyleyen anne Semra F., şöyle konuştu: "Oğuz isimli biri telefon ederek, 'kızınızı görmek istiyorsanız sözleşme imzalayacaksınız. Eğer yapmazsanız sizi öldürürüm' diye tehditler savurdu. Bunun üzerine araştırma yaptırdık. Polise olayı anlattık. Kızımı kaçıran şahsın Oğuz E. isminde Giresun Dereli ilçesine bağlı bir köyün nüfusuna kayıtlı olduğu ve Düzce'ye göç ederek geldiğini öğrendik. Düzce'de Sancaklar Mahallesinde oturuyorlarmış. Sanırım bu şahıs serviş şoförlüğü yaparken kızımı tanımış olabilir."

"SENİ YOK EDECEĞİM"

Baba Metin F. ise, kızını kaçıran kişinin İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ankesörlü telefonlardan kendisini aradığını ve 'sözleşme imzalamazsanız sizi öldürürüm, eşinizi yaşatmam' gibi tehditler ve küfürler ettiğini belirterek, "Bana telefon ettiğinde, Düzce'ye bir gün döndüğünde senin dükkanını başına yıkacağım. Seni yok edeceğim. O eşinin de parmaklarını kıracağım' diyerek tehdit savurdu" dedi. O telefonun üzerinden bir gün geçtiğini anlatan Metin F., sözlerine şöyle devam etti:

"Tekrar telefon etti. Bu kez Bakırköy'den arıyor. Yine aynı tehditleri savuruyor. Daha sonra Esenler'den aradı. Hepsinde de aynı tehditleri savurdu. Bu sözleşmeden anladığımız, çocuğumuzun daha önce sinsi bir program yaparak bu düşüncelerle kızımı kaçırdığına inanıyorum. Kızım cahil bir çocuk, tamamen korkutuldu. Şu an ne durumda bilemiyorum."

DEDE MALVARLIĞINI TEK TORUNU OLAN İLAYDA'YA GEÇİRMİŞ

İlayda'nın dedesi Ali F. de, bir yıl önce kendi mal varlığının tamamını tek torunu olan 16 yaşındaki İlayda'nın üzerine geçirmiş. İlayda'nın bu mal varlığı nedeniyle kaçırılmış olabileceği aile tarafından iddia edildi.

Elinde kızları İlayda'nın resmi ile gözyaşı döken Semra ve Metin F. çifti, kızlarından gelecek mutlu bir haberi bekliyor