BIST 10.216
DOLAR 32,25
EURO 34,93
ALTIN 2.437,63
HABER /  SPOR

Olimpiyatta rezalete doğru

Olimpiyatlarda sporcularımızın şu ana kadar ortaya koydukları performans umutlarımızı kırdı.

Abone ol

Pekin'de madalya umutlarımız birer birer elenirken, 'en başarılı olimpiyat' hedefinden uzaklaştık Halterde Artuç'un da '0' çekmesiyle 2004 Atina'nın bile gerisinde kalma tehlikesiyle karşı karşıyayız..

Final, hatta madalya beklediğimiz birçok sporcu art arda elenirlerken hedeflerimizin de iyice uzağına düşme tehlikesi ufukta belirdi.

İlk kez 12 branşta 68 sporculuk bir kafileyle gittiğimiz Çin'de, ciddi bir fiyasko yaşama ihtimaliyle karşı karşıya kaldık. Türkiye'nin tarihindeki en iyi olimpiyatları yaşayacağını iddia eden Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Pekin öncesinde 2004 Atina Olimpiyatları'ndaki performansımızı geride bırakacağız. Beş altın, beş gümüş, beş de bronz madalya bekliyorum. Böylelikle oyunların sonunda ilk 20 ülke arasına girebileceğimizi düşünüyorum" demişti.

TEK MADALYA ÖZKAN'DAN
Ancak şu ana kadar tek madalyamız genç sporcu Sibel Özkan'ın, bayanlar halter 48 kiloda kazandığı gümüş madalya oldu. Özellikle halterde madalya beklediğimiz Nurcan Taylan ve Sedat Artuç'un 'sıfır' çekmeleri tam bir şok yaşattı. Bu tabloda, 15 madalya hedefi neredeyse imkansız hale gelirken, Atina'da alınan 3 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalyalık performansa ulaşmak bile zora girdi. Türkiye, en çok madalyayı, 6 altın 4 gümüş 2 bronz ile 1948 Londa Olimpiyatları'nda toplamıştı. Olimpiyat takımımızın 'altın madalya rekoru' ise 7 altınla 1960 Roma Olimpiyatları'nda gerçekleşti.