BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ölen sahibinin başından ayrılmadı

Kırklareli'nde ava çıkan emekli astsubay kalp krizi geçirerek öldü.

Abone ol

Kırklareli'nde ava çıkan emekli astsubay başçavuş 81 yaşındaki Ali Yörük, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 8 yaşındaki 'Pointer' cinsi köpeği ise Yörük'ün başından bir an olsun ayrılmadı ve sahibini yalayarak uyandırmaya çalıştı.

Çocuğu olmayan ve eşi bir süre önce ölen Ali Yörük, 'Can dostum' dediği köpeği 'Cim' ve arkadaşı Mehmet Çelikkurt (75) ile birlikte bugün öğle saatlerinde motosiklet ile Kofçaz yolu üzerindeki meraya gitti. Ali Yörük, arkadaşı Mehmet Çelikkurt'tan uzaklaşarak avlanmaya başladı. Bir süre sonra ise aniden fenalaşarak yere yığıldı. Can dostu ise havlayarak Çelikkurt'tan yardım istedi. Hemen gelen Çelikkurt polisi ve 112'yi aradı. Gelen ekipler ise Yörük'ün kalp krizi geçirerek öldüğünü belirledi. Cim ise yerde yatan sahibini yalayarak uyandırmak istedi, ancak başaramadı. Bir an olsun sahibinin yanından ayrılmayan köpeğin bu görüntüsü ise çevresindekileri duygulandırdı.

Ava çıktıklarını belirten Mehmet Çelikkurt, "Bir ara Ali yanımdan ayrıldı. Sonra onu küçük bir ağacın yanında yatarken buldum. Yıllardır beraber ava çıkarız. Son zamanlarda belirgin bir rahatsızlığı yoktu" dedi.

Polis ve savcının yaptığı incelemelerin ardından ceset Kırklareli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.