BIST 10.215
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.381,71
HABER /  GÜNCEL

Edirne duman altında kaldı

Edirne'de dün akşam saatlerinde başlayan çöplük yangını vatandaşları isyan ettirdi.

Abone ol

Edirne'de dün akşam saatlerinde başlayan çöplük yangını vatandaşları isyan ettirdi. Yangının etrafa yaydığı duman nedeniyle Kapıkule-Edirne arasındaki çevre yolunu sis kapladı. Yeniimaret ve Yıldırım Mahalesesi’ndeki vatandaşlar ise duman nedeniyle evlerinin camını açamıyor.

Yeniimaret Mahallesi çıkışındaki şehir çöplüğünde dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Edirne Belediyesi İtfaiye ekipleri’nin su, işçilerin ise iş makinesiyle müdahale ettiği yangın devam ediyor. Yangının çevreye yaydığı yoğun duman nedeniyle hemen 200 metre yakınından geçen Kapıkule-Edirne çevre yolunu sis kapladı. Sürücüler ise sıkıntılı anlar yaşadı.

Edirne’nin her bölgesinden görünen tarihi Selimiye Camisi ise bu bölgede gözden kayboldu. Yeniimaret ve Yıldırım Mahalleleri de dumandan etkilendi. Evlere kadar ulaşan duman nedeniyle vatandaşlar pencereleri açamadı. Vatandaşlar, her çöp yangının da bu sıkıntıyı yaşadıklarını belirterek, yetkililerin önem almasını istedi. Kent merkezi ise dumandan etkilenmedi.

Yetkililer, yaklaşık 40 kamyon toprağın alevlerin üzerine atıldığını belirterek, “İlk önce su ile söndürmeye çalıştık. Ancak bu daha çok dumanın çıkmasına neden oldu. Bizde toprak dökerek yangını söndürüyoruz. Bugün gece saatlerine kadar yangının tamamen söneceğini tahmin ediyoruz” dedi.