BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.438,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nevşehir'de kent konseyi toplandı

Nevşehir Kent Konseyi Genel Kurulu, Konsey Başkanı Mustafa Özdemir'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Abone ol

Nevşehir Kent Konseyi Genel Kurulu, Konsey Başkanı Mustafa Özdemir ve Yürütme kurulu üyelerinin yanı sıra çalışma gruplarının ilgililerinin de katılımı ile gerçekleştirildi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Nevşehir Kent Konseyi'nin Genel Kurulunun açılışında konuşan Nevşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Özdemir, Türkiye'nin taraf olduğu uluslar arası anlaşmalara bağlı kalınarak belediyeler kanununun 76. maddesi gereğince kurulan Kent Konseylerinin Nevşehir'de de kurularak, kanun kapsamında çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Özdemir, Nevşehir'in vizyonuna uygun, sürdürülebilir kalkınma.şeffaflık ve saydamlık, yönetişim ve yönetime kalkınma gibi ana hedefler doğrultusunda çalışma yapan Kent Konseyi'nin ayrıca yerel demokratikleşme merkezi olarak da isimlendirildiğini vurguladı.

Nevşehir Kent Konseyi Genel Kurulu'nda daha sonra Gençlik ve Kadın Meclisi çalışmaları raporları ele alındı. Genel Kurul'da son olarak Nevşehir Kent Konseyi'nin ekonomi, turizm, eğitim ve sağlık, şehircilik ve çevre, engelli, yaşlı, sokak çocukları çalışma grubunun çalışmaları değerlendirildi.