BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,87
ALTIN 2.436,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zeybekçi'nin kararı Denizli'yi karıştırdı

Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, sürpriz bir açıklama yaparak, yıl sonuna kadarki 3 aylık dönem boyunca görev ve yetkilerini başkan yardımcılarına bıraktığını duyurdu.

Abone ol

Zeybekci'nin kararı gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olacağı, bunun için şimdiden çalışmalara başlayacağı şeklinde yorumlandı.

Denizli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden Başkan Nihat Zeybekci imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “Denizlimiz ve şahsımla ilgili bazı önemli konularla yakından ilgilenip, bunları sonuçlandırmam gerektiğinden, bu günden başlayıp 2010 yılı sonuna kadar, belediye başkanlığı görevlerimden bazıları ve protokoldeki temsil görevim başkan yardımcısı, meclis üyesi ve daire müdürü arkadaşlarım tarafından yerine getirilecektir. Bu süre zarfında Denizlimizin ve belediyemizin önemli meseleleri, projeleri, altyapı ve üstyapı çalışmaları yine tarafımdan ve büyük bir hassasiyetle takip edilecek, vermiş olduğumuz tüm sözler tek tek yerine getirilecektir. Sevgili hemşehrilerimin, ilgililerin ve basın mensuplarının bilgilerine sunarım” ifadelerine yer verildi.

Başkan Zeybekci'nin 30 Eylül'deki bu açıklamasının ardından belediyeden ayrıldığı, kararından sadece ailesi, başkan yardımcıları ve bazı daire müdürlerinin haberdar olduğu öğrenildi. Zeybekci bir haftalık yurtdışı gezisinin ardından da 10 gün izin kullanacağı öğrenildi.

Denizli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuray Karayel, Başkan Zeybekci'nin Denizli'nin çözüm bekleyen sorunları ve projeleri yerinde takip için sık sık Ankara'ya gideceğini belirterek, “Başkanımız protokol törenlerine katılmayacak, halkla vatandaşla daha çok iç içe olacak. Denizli'de bulunduğu sürede esnafı, vatandaşları gezecek. Ankara'ya gidip büyükşehir gibi Denizli'yi ilgilendiren projeleri yerinde takip edecek” dedi.

MECLİSTE TARTIŞILDI

Denizli Belediye Meclisi'nde Başkan Nihat Zeybekci'nin yetki devri tartışmalara neden oldu. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan'ın başkanlık yaptığı Denizli Belediye Meclisi'nde, Zeybekci'nin yetkilerinin devriyle ilgili, İşçi Parti'li Meclis Üyesi Gökhan Dikmen soru önergesi verdi. Soru önergesinin yazılı olarak ve ivedilikle yanıtlanmasını isteyen Gökhan Dikmen, “Kenti yöneten insanlar halka karşı sorumlu davranmalıdır. Söyledikleri sözler kamuoyunda farklı algılanmayacak şekilde açık ve net olmalıdır. Üstü kapalı, ne anlama geldiği belli olmayan, niyet okuma yöntemi ile tartışmalara açık söylemler söz sahibine olduğu kadar, makam ve kurumlara da zarar vermektedir. Zeybekçi 2011 yılında yapılacak genel seçimlerde milletvekilliğine aday mıdır? Referandum sonuçları canını sıktığı için, kendini geri mi çekiyor. AKP milletvekilleri ile arasında anlaşmazlık mı var. Sayın Zeybekci'nin kendisinde veya yakın çevresinde sağlık problemi var mıdır. Ticari işlerinde sıkıntısı var ve bu yüzden işleri ile mi ilgilenmek istiyor. Dokunulmazlık zırhına kavuşup, yargılamalardan kurtulmak mı istemektedir. Bu soruların yanıtlanmasını istiyorum” dedi.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Teoman Sancar, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin yaptığı açıklamadan bir şey anlamadıklarını, “5 satırlık yazıdan bir şey anlamadık” sözleriyle ifade etti. Denizli Belediye Meclisi'ne başkanlık eden Ak Parti'li Osman Zolan ise, “Aslında bu soruların muhatabı ben değilim ve o 5 satırlık yazı her şeyi ifade ediyor. Ancak olayın farklı noktalara çekilmek istenmesi nedeniyle açıklama yapmam gerekiyor. Başkanın açıklaması gayet nettir, flu bir tarafı yoktur. Başkan Zeybekci, kırtasiye, protokol işlerini bırakarak, Denizli'nin büyük sorunlarıyla ilgilenecek, çözümleri için birebir çalışacak” dedi.