BIST 10.093
DOLAR 32,25
EURO 34,85
ALTIN 2.433,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Evet'çiye de 'Hayır'cıya da sokak ismi

Afyon'un Ak Partili Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, referandumda 'evet' diyen Sezen Aksu ile 'Hayır' diyen Adnan Şenses'in isimlerini sokaklara verecek.

Abone ol

Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin ekim ayı olağan toplantısında, referandum kampanyasında ‘evet' oyu vereceğini açıklayan sanatçı Sezen Aksu ile ‘hayır' oyu verdiğini söyleyen Adnan Şenses'in adlarının Gedik Ahmet Paşa 1. ve 2. sokaklarına verilmesi teklif edildi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, referandumda 'evet' diyenlere de 'hayır' diyenlere de saygılı olduklarını göstermek için böyle teklif getirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Referandumla ilgili görüşünü açıklayan sanatçılardan Sezen Aksu hanımefendi iyi bir sanatçı. Herkesce takdir edilen iyi bir müzisyen. Referandum öncesinde kendisi ‘eksiklere rağmen referandumda evet diyeceğim’ dediği için eleştirildi. Maalesef İzmir gibi ilericiliğin, çağdaşlığın ileri seviyede olduğu bir yerde isminin bulunduğu sokağın tabelası söküldü. Biz Afyonkarahisar halkı olarak şöyle düşündük. Dedik ki, biz sanatçılarımızın hepsini seviyoruz. 'Evet' diyeni de 'hayır' diyeni de bağrımıza basıyoruz. Bu nedenle, Afyon halkı adına Afyonlunun demokrasiye, sanatçılara saygısını sevgisini göstermek amacıyla 'evet' diyen Sezen Aksu ile 'hayır' diyen Adnan Şenses'in isimlerinin iki caddemize verilmesini düşündük.”

ESKİ CUMHURBAŞKANI SEZER'İ SUÇLADI

Başkan Çoban, Belediye Meclisi'nin bu teklifi kabul etmesi halinde Afyonkarahisar Belediyesi'nin örnek bir uygulamaya imza atacağını vurguladı. Teklife bazı meclis üyeleri ise karşı çıktı. MHP'li üyelerden Mehmet Soner, “Kendilerinin şahsı hakkında hiçbir yorumum ve art niyetim yok. Fakat bu durum sanatçılarımızın siyasete alet edilmesi gibi geliyor” derken, Halil İbrahim Baykara ise kendisinin de sanatçıların isimlerinin sokaklara verilmesine sıcak bakmadığını söyledi.

Eleştirileri yanıtlarken, her görüşe saygı duyduklarını kaydeden AK Partili Başkan Burhanettin Çoban, Afyonkarahisarlı olan 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ülkeye faydalı iş yapmadığını iddia etti.

Başkan Çoban, “Bazı insanlar Türkiye'ye mal olmuş insanlar. Biz Ahmet Necdet Sezer ismini koskoca Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin kampusuna verdik. Bırakın ilimize, ülkemize bile hiçbir faydası olmayan bir insanın ismini verdik. Hiç kimse de bundan rahatsızlığını dile getirmedi. Ben ilk defa dile getirmiş oluyorum, özür dilerim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sezen Aksu ve Adnan Şenses'in adlarının sokaklara verilmesi teklifinin karara bağlanması Belediye Meclisi'nin kasım ayı toplantısına ertelendi.