BIST 10.096
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.407,52
HABER /  GÜNCEL

Öldürülen 12 teröristte yeni şüphe

Kandil’deki iki örgüt yöneticisinin yaptığı ‘telsiz’ görüşmesi öldürülen 12 teröriste ‘uyuşturucu’ verilmiş olabileceğini ortaya koydu.

Abone ol

Ağır silahlarla Irak sınırından sızmaya çalışan PKK’lı grup ile yaşanan çatışma sonrası Kandil’deki iki örgüt yöneticisinin yaptığı ‘telsiz’ görüşmesi öldürülen 12 teröriste ‘uyuşturucu’ verilmiş olabileceğini ortaya koydu.

Telsiz konuşmasında, “Bu olayda onlara enerjilerini iyi veremedik, bir dahakine daha iyi verelim” sözleri kayda alındı. Dinlemeye takılan bu konuşma bölücü terör örgütünün uyuşturucu maddeleri ‘enerji’ olarak kullandığı şeklinde değerlendirildi. İçişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, teröristlere uyuşturucu madde verilip-verilmediğinin ‘otopsi’ ile belirlenebileceğine işaret etti.

CEPHANE ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Şırnak’ın Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri kırsal alanı ile Irak sınırındaki Kato Dağı’ndan yurda sızma girişiminde bulunan PKK’lı teröristlerle askeri birlikler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na bağlı timler ile iki gün boyunca çatışmaya giren gruptan 12 terörist ölü olarak ele geçirilmişti. Çatışma sonrası olay yerinde yapılan aramalarda; iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 15 adet şarjör, 450 adet mermi, iki Bixi makineli tüfek, bu tüfeğe ait 300 adet mermi, dört adet RPG-7 roketatar, 26 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 30 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği, bir Doçka uçaksavar silahı, silaha ait 250 adet mermi ile 39 adet el bombası ele geçirilmişti.