BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.381,90
HABER /  SPOR

Olaylı yarışta zafer Hamiltonun!

Grand Prixi'nde finişi ilk sırada gören McLaren pilotu İngiliz Lewis Hamilton takımına yılın ilk zaferini getirdi.

Abone ol

Ajansspor'un haberine göre; Formula1 2008 Sezonu'nun ilk yarışı Avustralya Grand Prixi Melborne'deki Albert Park'ta yapıldı ve pole pozisyonundan kalkan McLaren pilotu İngiliz Lewis Hamilton 58 turluk yarışın finişini ilk gören isim olarak takımına sezonun ilk galibiyetini ve 10 puanı getirdi.

Raikkonen ve Alonso hayli geriden kalktı!.. Sezonun ilk yarışına McLaren pilotu Lewis Hamilton pole pozisyonundan başlarken çifte dünya şampiyonu İspanyol Fernando Alonso 11, geçen sezonun şampiyona Fin Kimi Raikkonen ise 15. cepten start aldı.

Temiz bir formasyon turu!..

Sezonun ilk formasyon turu da oldukça temiz bir şekilde yapıldı ve 22 araç da başarılı bir şekile çıkış yaparak motor ve lastikleri ısıtma amacıyla pisti döndüler. Yarışa pitten başlayan tek isim Adrian Sutil'di. Tecrübeli Honda pilotu Brezilyalı Rubens Barrichello Avustralya'da kariyerinde 250. kez start aldı.

Olaylı start!..

Yarışın startı olaylı oldu, ilk sıralardaki araçlar sorunsuz bir şekilde kalkarken arkalarda oluşan kazalı çıkışlardan sonra geçen sezonun şampiyonu Kimi Raikkonen 15. cepten başladığı yarışta güvenlik aracının da müdahale ettiği ilk turda 8. sıraya yükseldi. İlk virajda spin atan Ferrari pilotu Brezilyalı Felipe Massa duvara çarpınca ön kanadını kırdı ve değişiklik için pite gelmek durumunda kalarak hayli geriye düştü. Startın ardından yaşanan kazada 5 araç yarış dışında kaldı, güvenlik aracı 1 tur pisttte kaldıktan sonra pite döndü.

Sezonun ilk planlı pitstopu Kubica'dan!..

Formula1 2008 Sezonu'nun ilk planlı pitstopunu yapan BMW pilotu Robert Kubica oldu. İki pitstop stratejisini tercih eden Polonyalı pilot yarışın 16. turunda pite geldi ve 8.6 saniyelik sorunsuz bir bir pitin ardından yarışa döndü. Bir tur sonra da lider Lewis Hamilton pite geldi ve 9.2 saniyelik müdahalenin ardından piste döndü.

İkinci güvenlik müdahalesi!..

İskoç David Coulthard'ın aracı bitime 33 tur kala Felipe Massa'nın müdahalesiyle kaza yaptı ve piste saçılan parçaların toplanabilmesi için yarışa güvenlik aracı müdahale etti. Bu durum farkı 12 saniyeye kadar çıkaran Lewis Hamilton'a dezavantaj getirirken henüz pite girmemiş olan Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen'e avantaj sağladı.

Ferrari'nin kabus turu!..

Güvenlik aracı pistteyken pite gelmeyerek üçüncülüğe kadar yükselen Ferrari pilotu Kimi Raikkonen McLaren koltuğundaki vatandaşı Heikki Kovalainen'i geçmeye çalışırken hızlı girdiği virajda kum havuzuna çakılarak geriye düştü. Aracını stop ettirmemeyi başaran Fin pilot havuza çakılmadan yarışa dönse de hayli geriye düşmüş oldu. Aynı tur içinde Felipe Massa yaşadığı mekanik sorun sebebiyle aracını kenara çekti ve yarışa veda etti.

7 araç bitirebildi!..

Sezonun en olaylı yarışlarından birine sahne olan Avustralya Grand Prixi'nde 2008'de sadece 7 araç finişi görebildi. Bitime 14 tur kala kaza yapan Toyota pilotu Timo Glock'un aracından piste saçılan parçaların toplanabilmesi için güvenlik aracı yarışa üçüncü kez müdahale etti.

İlk ceza Barrichello'ya!..

Güvenlik aracının piste müdahalesi sırasında pit yolu açılmadan pite gelen Honda pilotu Brezilyalı Rubens Barrichello yarış komiserlerinin kararıyla 10 saniye dur-kalk cezası aldı.

İlk zafer Hamilton'un!..

Sadece 7 aracın finişi geçebildiği olaylı Avustralya Grand Prixi'nde damalı bayrağı gören ilk isim olmayı başaran Lewis Hamilton sezonun ilk galibiyetini alarak McLaren'e 10 puanı getirdi. Albert Park'ta yarışı iki ve üçüncü sırada tamamlayan BMW pilotu Nick Heidfeld ve Williams koltuğundaki Nico Rosberg podyuma çıkmayı başardılar.