BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Washington Post günah çıkardı

Amerika'nın etkin gazetelerinden Washington Post, "PKK'yı ılımlı gösterdiği" yazısına tepki gelince, günah çıkardı.

Abone ol Amerikan Washington Post gazetesi, ''PKK'yı ılımlı göstermek'' ve ''taraflı olmak'' eleştirilerine maruz kaldığı makalesiyle ilgili açıklama yaptı. Gazete, yazıda tarihçe ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi unsurların da hatırlatılarak bir ''bağlama'' oturtulması gerektiğini kabul etti.

Açıklamada, yazıda PKK'nın işleyişine dair bilgi verilmek istendiği belirtildi, "Ancak birçok okur PKK'nın sivilleri öldürdüğünü ve uyuşturucu ticaretinden para kazandığını bilmiyor" ifadesi kullanıldı.

Gazete, Türkiye'nin kara harekatı sırasında Kuzey Irak'taki PKK kamplarına girerek bazı örgüt üyeliriyle röportaj yapmıştı. Haberde, örgüt üyelerinin yavru bir ayıyı beslerken görüntüleri de bulunuyordu.

Makaleye ilk resmi tepkiyi Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy gösterdi. Şensoy, dün gazetenin okur mektupları köşesinde "Teröristleri meşrulaştırmak" başlığıyla bir yazı yayınlattı.

"PKK'ya böylesine sempatiyle yaklaşan bir makale okumak son derece rahatsızlık vericiydi" diyen Şensoy, Washington Post'u PKK propagandasına alet olmakla suçladı.

NE YAZMIŞLARDI?

Amerikan Washington Post gazetesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’a düzenlediği kara harekatının hedefi olan Zap bölgesindeki PKK kampında 5 gün kalan muhabirlerinin izlenimlerini yayınlamıştı. Kamptan fotoğrafları da yayınlayan gazete, PKK’lıların “artık, laik, modern bir cumhuriyet olarak niteledikleri Türkiye’den ayrı bir devlet kurmak istemediklerini, dolayısıyla eskiye oranla Türkiye için daha az tehdit oluşturduğu” yorumu yapmıştı.

Haber PKK'ya yönelik sempati içeriği nedeniyle tepki çekmişti. Zira metinde PKK'nın bir terör örgütü olarak yaptığı acımasız eylemlere hiç değinilmemişti.