BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.430,40
HABER /  POLİTİKA

Olay vekil o sözleri neden söyledi

Emniyet güçlerine yönelik sözleriyle gündeme oturan BDP Milletvekili İbrahim Binici İnternethaber'e konuştu, "Benim muhatabım emniyet güçleri değil!"

Abone ol

NESRİN YILMAZ/ANKARA-İNTERNETHABER- Açlık grevlerine destek vermek için gittiği Şanlıurfa'da söylediği "Kendimi patlatırım" sözleriyle gündeme oturan BDP Milletvekili İbrahim Binici,  yanlış anlaşıldığını söyledi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bir grup BDP’linin cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için yaptığı protesto eylemlerinde konuşan BDP Milletvekili İbrahim Binici, eylem sırasında polisin BDP parti binası önünde yoğun güvenlik önlemi almasına çok sinirlenmiş ve "Emniyet güçleri akıllarını başlarına alsınlar. Gerekirse bomba olur, onların vücutlarında ben patlarım. Yeter artık" diyerek tepki göstermişti.

Ne demek istediğini İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'a anlatan Binici, sözlerinin çarpıtılmasından şikayetçi.

KENDİMİ BOMBA OLARAK PATLATMAK İSTİYORUM

"61 gündür insanlar açlık grevindeler. Sayın Başbakan ve Sayın Adalet Bakanı duyarsızlık içindedirler. doğrusu, benim içimde öyle bir his oluyor ki bir anda, ölümler olmasın diye kendimi bomba olarak patlatmak istiyorum, yeter artık.

Bizim sesimiz neden duyulmuyor, duyarsız bir başbakana, duyarsız bir adalet bakanına, duyarsız bir Başbakan Yardımcısınadır benim tepkim. 61 gündür içerde insanlar can çekişiyor. Talepler konusunda gayet demokratik istekleri var, anadilde savunma, anadilde eğitim, Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecritin kaldırılması. Bu kadar basit talepler varken, lafı nereye çekmek istiyorlar ben anlayamıyorum. dolayısıyla bu konuda bir yorum yaptım. Şu anda bulunduğum ilde siyasi parti örgütleri var ama yollar kapalı panzerlerle tomalarla. bu ne demek oluyor, bunun açıklamasını, insanların taleplerinin karşılanmasını anlattım."


EMNİYET GÜÇLERİNİ KASTETMEDİM

"Benim muhatabım emniyet güçleri değildir. Eğer cümleyi başından alırsanız, siyasetten sorumlu olan Başbakan ve Adalet Bakanına, ölümler olursa diye akıllarını başlarına alsınlar dedim. Beni onlar dikkate alacak. Emniyet güçlerine bir şey söylemedim, beni Başbakan ve Adalet Bakanı dikkate alacak. Tekrar ediyorum, 62 gündür insanlar açlık grevindeler, biz insanlığımızdan utanıyoruz."