BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.450,30
HABER /  GÜNCEL

Kadın güzellik, erkek sağlık istiyor

Erkekler hastalandıklarında, kadınlar ise ''daha da güzelleşmek'' adına aktarın kapısını çalıyor.

Abone ol

Doğada bulunan ve dertlere derman olduğu belirtilen yabani otlar, bunların işlenmesinden elde edilen çeşitli karışımlar ile bitkisel yağların satıldığı aktarlara talep, kış aylarının yaklaştığı şu günlerde, soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıkların görülmeye başlamasıyla arttı.
Aralarında, kuvvet macunları, yüz maskeleri, ağrı giderici kremler, iştah artırıcı kremlerin bulunduğu bine yakın ürün çeşidiyle aktarlar, her yaştan insanın ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyor.

Çanakkale'deki Özen Baharat'ın sahibi Hasan Aksoy, yaklaşık yarım asırdır, aktarlık yaptığını ve baharat işiyle uğraştığını söyledi. Kışın yaklaştığı bu günlerde halkın doğal ürünlere ilgisinin mevsimsel olarak arttığını belirten Aksoy, insanların bilinçlendiğini ve bilinçli olarak ihtiyaç hissettikleri ürünleri aradıklarını dile getirdi.

Sektöre daha çok kadınların ilgi gösterdiğini, erkeklerin doğal ürünleri nadiren tercih ettiğini belirten Aksoy,şöyle konuştu:
''Bayan müşteriler, bilinçli olarak gelip talep ettiklerini ürünü direkt olarak istiyor. Erkek müşterilerimiz taleplerini belirtip alacaklarını ürünleri bize bırakır, biz de onların ihtiyaç duyduğu ürünü seçip kendilerine sunarız. Mesela erkekler gelir, 'nezle olduk, grip olduk ne almalıyız?' diye sorar, biz de onlara gerekli ürünü veririz, ama bayanlar gelip direkt olarak ürünü ister. Güzelleşmek için özel karışımlar isteyen bayanlar var, biz öyle özel karışımlar yapmıyoruz. Ancak elimizde bulunan hazır paketli ürünleri kendilerine tavsiye ediyoruz.''