BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Olay pankart Erdoğan'ın dilinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ümraniye'de halka seslendi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Kılıçdaroğlu'nun Bursa'da okuduğu ve AK Parti'ye ağır hakaret içeren pankart Başbakan Erdoğan'ı çok kızdırdı.

"BAY KEMAL"

Ümraniye meydanında halka seslenen Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sürekli "Bay Kemal" diye bahsetti. CHP liderinin Bursa mitiginde AK Parti'ye oy verenleri 'beyinsiz' ilan eden pankartı okumasına Erdoğan böyle ateş püskürdü:

"AKP'YE OY VERMEYECEĞİM ÇÜNKÜ BİR BEYNİM VAR"

Bakınız dün ne yaptı? Bursa'da konuşuyor. Aynen yazıldığı gibi okuyorum. "AKP'ye oy vermeyeceğim çünkü bir beynim var"  Şimdi bakınız bu genel başkan böyle bir genel başkan. CHP zihniyetinin tipik bir örneğidir. Bunların genlerine işlemiş bu.

 KADIN PROTESTOCU GÖZALTINA ALINDI

Başbakan Erdoğan konuşurken kalabalığın içinde "Kahrolsun Tayyip" diye bağırdığı öğrenilen bir kadın partililerin tepkisini gördü. Polis tarafından öfkeli kalabalığın elinden alınan kadın gözaltına alındı. Adı öğrenilemeyen kadın, bir ambulansa bindirilerek miting alanından uzaklaştırıldı.
Bu arada miting sırasında bir çatıya CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren bir pankart asıldığı, pankartın polis tarafından anında kaldırıldığı öğrenildi. Mitingi izleyenler arasında Helin Avşar da yer aldı. Bu arada bir mitingte ilk kez fonlu gösteri düzenlendi. Bir partili elindeki kartonları kaldırarak kalabalığı yönlendirdi.

  CHP'ye oy vermeyene "beyinsiz" diyor. Kendisi de meydanda açıkça söylüyor. Sen ne biçim bir genel başkansın be. Biz herkese saygın davranırken, senin takındığın bu tavır ne? Senin yanına aldığın bu sanatçı müsveddeleriyle mi ayakta kalacağını zannediyorsun. CHP'ye oy vermeyene birisi "bidon kafalı", bir diğeri "yüzde 60'ı aptal" diyor. CHP'ye ateistlere onlarla beraber hareket etmeyenlere yakıştırdıkları bu. Şimdi dün bunu görüyoruz. Gelin 12 Haziran'da sandıklara gömelim."

BIRAK GİT BAY KEMAL

"Bizi birinci lige çıkartın görün" diyen CHP liderine ömür biçen Erdoğan, "Oyları azalan çekilsin" önerisine de cevabı hazırdı:

"Sen daha amatör kümedesin. Bir defa önce üçüncü, ikinci Bank Asya'ya sonra süper lige çıkacaksın. Bu da dört seçim ister. Buna da senin ömrün yetmez. "Var mısınız dedim. "AK Parti 1. olamazsa ben bırakıyorum" dedim. Fakat CHP birinci olamazsa çekilmeye var mı? "Kimin oyu düşerse o çekilsin" diyor. Dünyanın neresinde böyle siyaset var. Birinci olamayacağını biliyor hiç olmazsa muhalefette olmayı kabul ediyor da hiç olmazsa buradan gideyim" diyor. Kendine göre uyanık ya. Siyasetten iktidar olmaktır aslolan. Eğer sen iktidar olma yeteneğine sahip değilsen bırak git. Başkalarını meşgul etme. Baykal'dan 20.9'da devraldı. Artı 1 puan alırsa yırtacak. Neden 50'nin hesabını yapmıyorsunda 20.9'un üstüne artı 1 koymanın hesabını yapıyorsun."

İMAM HATİP'TEN ÇIKAN İMAM MI OLACAK?

CHP'nin eğitim programına çatan Erdoğan, hedefin İmam Hatip liseleri olduğunu savundu:

"Bay Kemal Meslek liseleri üzerinden elini çek. Gölge etme başka ihsan istemez. Ne demek ihtiyaca göre meslek liselerinden mezuniyet. Ben imam hatip mezunuyum, benim büyükşehir belediye başkanım da imam hatip mezunu. İlla imam hatipten çıkan imam mı olacak vaiz mi olacak. Ziraat Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan ziraat işiyle mi uğraşacak? Niye önünü kesiyorsun? Bırak prangalardan kurtulsun ub gençlik. Gençliğin önünü açacağız."

ÜMRANİYE'YE METRO

Erdoğan konuşmasına iktidarlarının devam etmesi halinde yapacakları pnojelerden bazılarını anlattı:

"İstanbul'da 2 tane dev şehir hastanesi kuruyoruz. Son teknolojiyle donanımlı olacak. Artık sokakta sedye üzerinde taşınan hsta görmeyeceğiz. Yeni bir projemiz var. Ümraniye'ye metro gelecek."

HIZLI TRENE BİNMEYEN KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

AK Parti'nin reklamı olur diye Eskişehir'e hızlı trene binmeyen ana muhalefet lideri Başbakan'ın hedefindeydi:

"Her yere üniversite kurduk. Bay Kemal senin doğduğun ile biz kurduk. Eskişenir'e hızlı trenle gitmeyecekmiş. Niye AK Parti'nin reklamı olurmuş. Bay Kemal ne yaparsan yap elin mahkum. Uçağa binsen de bizim yaptığımız uçağın pistine ineceksin. Karayoluyla gitsen bizim yaptığımız duble yollardan gideceksin, kaçışın yok. Onun için gel kıskanma senin de olsun. Biz ayrım yapmıyoruz. Senden dua istemiyoruz. Bize milletin duası yeter.

KARADENİZ SAHİL YOLU'NUN ARKASINDA "AK PARTİ NE GETİRDİ?" DİYOR

Yapılanları hiçbirini görmediler ki. Giresun'da konuşuyor arkasında Karadeniz Sahil yolu var. "AK Parti Giresun'a ne getirdi?" diyor. Oradan bir genç yiğit çıktı: "Arkanızdaki sahil yolunu getirdi." Böyle bir anlayış olur mu? Zerre kadar araştırsalar bile görmezler. Çünkü bunların kalpleri mühürlü."