BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,93
HABER /  GÜNCEL

Yargının bu kararı bir ilk!

Balyoz Darbe Planı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada şok bir isim daha ifade için adliyede...

Abone ol

Hava Harp Okulu Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, Orgeneral düzeyinde tutuklanması istenen ilk muvazzaf.

Eskişehir'de emekli Albay Hakan Büyük'ün evinde ele geçirildiği öne sürülen ve Balyoz darbe planı iddialarının bir bölümünü içerdiği belirtilen belgelerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren Hava Harp Okulu Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Balanlı Orgeneral düzeyinde tutuklanması istenen ilk muvazzaf. Balanlı, 'tutuklama istemiyle' mahkemeye sevk edilen en yüksek rütbeli muvazzaf komutan oldu.

3 SAAT İFADE VERDİ

Balanlı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne saat 10.00'da geldi. Hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından adliyeye giren Balanlı'ya iki koruma aracı eşlik etti. Balanlı soruşturma savcısı Hüseyin Ayar'a ifade yaklaşık 3 saat ifade verdi.

ARAÇLAR ÇIKIŞ HAZIRLIĞI YAPTI AMA

Saat 13.45'te önce Balanlı'yı getiren araçlar adliyenin çıkış kapısına geldi. Balanlı da kameraların görüntü almaması için yemekhane kapısında indi. Bu sırada Balanlı ve yanında bulunan avukatlar tekrar yukarı çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fikret Seçen'in bulunduğu katta çıkan Balanlı burada bir odada beklemeye başladı.

SAVCI "TUTUKLANSIN" DİYOR

Balanlı, savcı Ayar tarafından 'tutuklama istemiyle' mahkemeye sevk edildi. Balanlı İstanbul nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'de hakim karşısına çıkacak. Nöbetçi Hakim Resül Çakır, Balanlı'nın dosyasını inceliyor.