BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.392,24
HABER /  DÜNYA

Olay müftü için düğmeye basıldı

Avustralya Başbakanı başı açık kadınlara tecavüzü savunan müftü için Müslümanları uyardı

Abone ol

Avustralya Başbakanı John Howard başı açık kadınları, "obur hayvanların iştahını kabartan üstü açık et parçaları"na benzeterek tecavüze davetiye çıkarmakla suçlayan Avustralya Müftüsü Şeyh Taceddin El Hilali'nin yol açtığı infialin Müslümanların ülkenin geri kalanıyla ilişkilerine kalıcı zarar verebileceği uyarısında bulunarak, İslami cemaat liderlerin Hilali'yi müftülükten uzaklaştırmaları gerektiğini ima etti.

Howard, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu meseleyi çözmek İslam topluluğunun sorumluluğudur. Onu göreve getiren ben olmadığıma göre, kovacak kişi de ben değilim" dedi ve ülkedeki Müslüman liderlerden bu konuyu "toplumdaki ahengi koruyacak ve Müslüman Avustralyalıların topluma tamamen entegre olduğu görüşünü güçlendirecek şekilde çözüme kavuşturmalarını" istedi.

'Sözleri kabul edilemez'

Başbakan Howard, "İslami topluluk bu meseleyi gerektiği gibi ele almazsa, bu durumun Müslümanların Avustralya toplumu tarafından algılanışına kalıcı zarar vereceğinden endişe duyuyorum" diye konuştu. Howard, konuşmasını, "Hilali'nin söyledikleri kabul edilemez, nokta!" sözleriyle bitirdi.

Hilali ise, Avustralya'da yayımlanan Sun-Herald gazetesine verdiği demeçte, Müslüman cemaat liderlerinin sözlerinin kadınları aşağıladığını ispat etmeleri halinde görevinden ayrılacağını söyledi. Hilali, geçen cuma günü gazetecilerin tepkiler üzerine istifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna, "Dünyayı Beyaz Saray'dan temizledikten sonra!" diye cevap vermişti.

Ortalığa çıkmadı

Hilali, protestolar nedeniyle, Sydney'de dün düzenlenen bir İslam festivaline katılmaktan son anda vazgeçti. 35 bin kişinin katıldığı tahmin edilen festivalde çok sayıda polisin görev yapması dikkat çekti.

Hilali geçen hafta Sydney'de bir camide verdiği hutbesinde, "Eğer üstü açık eti dışarıda bırakırsanız, kediler de gelir ve onu yerler. Bu kimin hatası? Kedilerin mi, yoksa üstü açık bırakılan etin mi?" diye sormuştu. Bu sözlerin Avustralya basınında yer almasının ardından, sert tepkilerle karşılaşan Hilali'ye üç ay vaaz yasağı getirilmişti.

Kaynak:www.milliyet.com.tr