BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,59
ALTIN 2.380,51
HABER /  GÜNCEL

Barlarda eğlence pahalıya patladı

Zonguldak’ta maden işçileri, stres atmak için gazinolara gitmeye başlayınca icralık oldu.

Abone ol

TÜRKİYE Taşkömürü Kurumu’na bağlı Armutçuk, Amasra, Kozlu, Karadon ve Üzülmez Müessese Müdürlüklerinde çalışan ve kredi kartı borcu nedeniyle icralık olan işçilere her gün yenileri ekleniyor. Sendika yetkilileri, 11 bin işçiden bugüne kadar 486 işçinin kredi kartı borcu yüzünden icralık olduğunu, 1500 işçinin daha kredi kartı borçları nedeniyle aynı tehlikeyle karşı karşıya olduklarını söylüyor. İki hafta önce maden işçisi üç çocuk babası Erol Kırık’ın, tefeci borcu nedeniyle elektrik direğine çıkarak intihara kalkışması, madencilerin yaşadığı sıkıntıyı gözler önüne serdi.

ÇOK KOLAY KART VERİLİYOR

Üzülmez Müessesi’ne bağlı Asma İşletme Müdürlüğü’nde ocaktan çıkan işçiler, cep telefonlarına bankalardan gelen borç mesajlarını gösterirken, icralık olmanın endişesini yaşadıklarını söyledi. Kimi maden işçileri hasta olan annesinin tedavisi için kredi kartına, kimisi ise evinin ihtiyaçları için borçlandığını belirtirken, gazino ve barlarda hovardalık yaparken kredi kartını kullananlar ise isimlerini vermeden, yaptıklarından pişman olduklarını anlattı.

Maden işçisinin 1400 ile 1500 YTL arası maaş aldığını, bu paranın iki çocuklu bir aileye yeteceğini bildiren Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Denizer, "Zonguldak küçük bir yer. Eğlence yerleri ilimizin dışında. Akçakoca, Alaplı, Çaycuma, Devrek yol boylarında. Buralardaki kadınlarla bir kadeh içkinin 30- 40 YTL olduğu söyleniyor. Yani kadının, kızın bol olduğu yerlere gençler eğlenmek amaçlı gidiyorlar. Sekiz saat bunalmış, ’bir-iki saat eğleneyim’ diyor. Tabi eğleneyim derken ipin ucunu kaçırıyoruz" diyor.

Haber:Mesut ÇATAK- Durmuş SEVİNDİK- Mert MİNİSKER
Kaynak:www.hurriyet.com.tr