BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.485,41
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Olay makalenin arkasındaki ülke

Vatandaşı CHP'ye oy vermeye çağıran İngiliz The Economist dergisinin makalesinin arkasında İsrail mi var?

Abone ol

Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, oy için CHP'yi adres gösteren Economist'teki yazı için İsrail lobisini adres gösterdi.

Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, seçim bölgesi Kırıkkale'de NTV Ankara temsilcisi Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtladı. Röportajın ilk konusu, The Economist'in yayınladığı 'CHP'ye oy verin' başlıklı yazı oldu. Atalay bu yazıyla ilgili İsrail'i adres gösterdi:

"Ortadoğu'daki gelişmeler ve Türkiye'nin bölgede izlediği politikalar ve İsrail lobisinin ulusulararası etkisi olarak yorumluyorum. Uluslararası medya kuruluşlarında İsrail lobisinin etkisini hepimiz biliriz. İsrail ve Filistin hakkında Türkiye'nin politikalarının seçim döneminde yansımaları olarak görüyorum..."

367 KRİZİ - ORDU - SİYASİLER - ANAYASA MAHKEMESİ
İki gündür medyada tartışma konusu olan ve 2006'daki Köşk seçimleri sırasında TSK'nın siyasetçilere 'AK Parti'nin adayını seçitrmeyin' baskısına dair iddiaları ise şöyle yanıtladı:

"Benim bildiğim bir belge yok. İki gündür medyaya yansıyan iddialar var. 2007'nin olayı tüm taraflar hayatta, çıkıp biraz açıklama yapsalar da öğrensek. O zamanlar böyle şeyler duyulmuştu. Çok yoğun ve önemli günlerdi. 27 Nisan bildirisi ve sonrasında bizim 28 Nisan'daki açıklamamızla birleştirirseniz, ben bu ilişkileri kurumlarla siyasiler arasındaki ilişkileri olabilir şeyler olarak düşünüyorum.

Anayasa Mahkemesi'ne yönelik baskılarla ilgili ben biraz daha fazlasını öğrenmiştim. Rütbeli kişilerin mahkeme üyeleriyle ilişki kurduğunu belli şekillerde öğrenmiştim."